Düzce’deki sivil toplum kuruluşları ile bir toplantı yapmak üzere kente gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, toplantı öncesi Öncü TV’de canlı olarak yayınlanan Hayatın İçinden programına konuk oldu.  

“Düzce’nin büyüdüğünü görüyorum”
Hem “STK Buluşmaları” hem de ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karacan, ilk olarak kendi hakkında bilgiler verdi. Ticaretle uğraşan Karacan, Eskişehir’de TSO başkanlığı ve Türk Odalar ve Borsalar Birliği’nde yönetim kurulu üyeliği yaptığını belirtti ve ekledi: “O vesileyle sık sık odalarımız ziyarete gelirdik. Düzce’yi tanıyorum ve büyüdüğünü görüyorum. Her geçen gün geliştiğini görüyorum. Her geçen gün de laik olduğu yere geleceğine de yürekten inanıyorum. Zaten hep Faruk Özlü bakanımızdan dinliyoruz. Vekillerimizden dinliyoruz. Ama bugün bizzat yaşamış olacağız. Bizzat STK oturup has be hal edeceğiz ve sohbet edeceğiz. İnşallah bundan sonraki süreçte Düzce'ye daha sık geleceğiz.”

“Biz her zaman Düzce'yi Ankara’dan çok iyi gördük”
“Biz her zaman Düzce'yi Ankara’dan çok iyi gördük.” diyen Karacan, alınan seçim sonuçları üzerinden Düzce’nin AK Parti’ye verdiği desteğe dikkat çekti. Karacan şöyle devam etti: “Bu bakanımızdan belli zaten Düzce her zaman Ankara'ya gerekli desteği ve partimize gerekli desteği layığıyla vermiştir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerimizde de yüzde 73'e yakın oy ile cumhurbaşkanımızı seçti. 1 Kasım 2013'te 70.8 ilen layık olduğu şekilde hep 3’te 3 geliyor. Biz Düzce ile mutluyuz. Düzce de inşallah hükümetimizden, partimizden memnundur. Sayın bakanımız Düzce'yi Ankara'da her dakika temsil ediyor, en önemli bakanlıklardan birisiyle.”

“Diri olalım, bir olalım”
Sözlerine 17. il olarak Düzce’ye yaptığı ziyaretin gündemini oluşturan STK Buluşmaları hakkında bilgiler vererek sürdüren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, şunları kaydetti:

“STK'ların şehrine faydası olabilmesi için, STK'ların temsil ettikleri kişilere faydası olabilmesi için onların diri olması gerekiyor. Cumhurbaşkanımız her zaman söylüyor “Diri olalım, bir olalım” hep birlikte Türkiye olalım diyor. Bizde bu felsefe ile özellikle cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla illeri geziyoruz. Bu 17. ilim her gittiğimiz ilde öncelikle STK'ların AK Partimiz olarak il başkanımız vasıtasıyla da STK örgütlerini davet ettim. Öncelikle tabii ki vekilimiz var, tabii ki bakanlarımız var cumhurbaşkanımızın talimatıyla o ile 1. etaptan gidip genel merkezimiz adına neler yapabiliriz, ne eksiklerimiz olabilir biz nasıl fayda sağlayabiliriz, genel merkeze gereken her hafta veya bazen 10 günde bir MYK'da sayın cumhurbaşkanımıza Düzce ile ilgili ne anlatabiliriz, gittiğimiz illerden ne anlatabiliriz amacımız, gayemiz bu. Olması gereken de bu. Maksat şehrimize faydası olması."

“Düzce’nin büyümesini istiyoruz”
Ben her zaman şunu söylüyorum tüm dünyada kalkınma yerelden başlamış genele gitmiş, Düzce kalkınırsa Türkiye kalkınır, Düzce büyürse, Türkiye büyür. Türkiye büyüyüp de Düzce'ye faydası olacak diye kimse beklemesin. Bakın biz Düzce’nin büyümesini istiyoruz, illerimizin büyümesini istiyoruz. O yüzden önünde bürokratik engeller olabilir, unutulmuş konular olabilir, tekrar edilmesi gereken sorunlar olabilir. Biz bunları başta sayın cumhurbaşkanımız, başbakanımız da dahil olmak üzere MYK'da aktarıp nasıl fayda sağlarız, elimizden ne gelir bunların derdindeyiz. İnşallah Düzce'yi de ben her gittiğimiz ilde de söylüyorum burada da söylemek isterim inşallah bu Düzce ziyaretimizden sonra da Düzce'ye faydamız olur. Düzce’ye en ufak bir fayda sağlayabilirsek bizim için büyük mutluluk… Olması gereken de bu.”

“Köprü vazifesi görmek için uğraşıyoruz”
Türkiye için önemli bir dönemeç olan 2019 seçimlerini anımsatarak açıklamalarını sürdüren Karacan, şöyle konuştu:
“2019'a giden bir sürecimiz var. Burada bizim STK'lara  AK Parti olarak genel merkezimiz olarak başta genel başkanımızın talimatıyla STK'ların önemini bilen değerini bilen onların bir şekilde şehri için ülkesi için nasıl fayda sağlayabilir o düşünceyle harekete geçirmek istiyoruz. Bizim bu süreçte daha iletişimi sağlam daha şehrinin sorunlarını bilen daha Ankara'ya bu sorunları aktarabilen  bir iletişim kanallarını açmak için buraya geldik. Biz burada köprü vazifesi görmek için uğraşıyoruz. Hem genel merkezdeki görevimiz üst çatı kuruluşları yani buradakilerin birde çatı kuruluşları var. Sendikaların, derneklerin, vakıfların, odaların hem onların çatı kuruluşlarıyla bağlantımız var hem de onların hükümet ile olan konularda kanun, yönetmelik, tüzük o konularda köprü vazifesi görüyoruz. Hem de illerde tanışıklığı, yüz birliğini sağlayıp teşkilatımıza vekillerimiz, bakanımızla beraber nasıl burada iletişim sağlayıp köprü vazifesi görebilirsek Ankara'da Düzce'nin temsili zaten var temsiline bizde katkıda bulunmuş oluruz.”



“Hiç kimseye küsmeden, darılmadan…”
Sivil toplum örgütlerine yönelik parti olarak yürüttükleri çalışmalardan bahseden Karacan, şu ifadeleri kullandı:
 “Öncelikle bizim STK'lardan aldığımız sorunları ilgili, yetkili kurum ve kuruluşlar görüştükten sonraki süreçte onlara geri dönüş yapıyoruz. Bu konunun en hızlı şekilde olması için bunları tamamlamamız gerekiyor diye kendilerine geri dönüş yapıyoruz. Bu bu süreçte STK'larımızın iletişime açık olmasını istiyoruz. En önemli şey dünyada da iletişime açık olmak, iletişime açık olan toplumlar hızlı büyüyor, iletişime açık olan toplumlar sorunlarını çabuk çözüyor. Biz hiç kimseye küsmeden, darılmadan bir şekilde yan yana gelerek sorunlarını alıp hızlı bir şekilde yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Biz iletişimi sağlamak istiyoruz ve bunu illerde de aylık yeri geldiği zaman 2’şer aylık periyotlarla gerçekleştirmek istiyoruz.”

“Bunun altında çok farklı şeyler çıkacak, ileride göreceksiniz”
Gündeme bomba gibi düşen NATO skandalı ile ilgili de konuşan Karacan, şunları söyledi:
 “NATO'da yapılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve cumhurbaşkanımıza yapılan bu saldırı gerçekten çok çirkin oldu. Hak etmediği ve hiç kimsenin hakkı ve haddi olmadığı bir şekilde bir saldırı oldu. Cumhurbaşkanımız, yoldaki genelkurmay başkanımız ve dışişleri bakanımızı anında talimat vererek geri döndürüp oradaki askerlerimizi geri çekti. Bunun altında da çok farklı şeyler çıkacak yani ileride göreceksiniz. Bazı şeyler durup dururken bir kişinin iki kişinin bir teknisyenin veya oradaki bir memurun yaptığı bir şeyler değil. Bunların hepsinin tamamen baş kaynağı Türkiye'nin güçlenmesini, Türkiye'nin büyümesini, Türkiye'nin tüm dünyada hak ettiği yerde olmasını istemiyorlar. Maalesef hiç bir şekilde kabul edilemeyecek, hiçbir şekilde affı da olmayacak alçak bir saldırıydı. Bu bir kişilik, iki kişilik değil tamamen bir Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı yapılan bir saldırıydı.”  

“En iyi şekilde tamamlayacağına yürekten inanıyorum”
TBMM Başkanlığına yeniden seçilen İsmail Kahraman ile ilgili ise şu ifadeleri kullandı:
“Hayırlı uğurlu olsun. Tabii TBMM Başkanımız sayın İsmail Kahraman bey 26. dönem 1. yasama döneminde de meclis başkanımızdı. Şimdi tekrar pazartesi günü meclis başkanımız seçtik. 26. dönemini en iyi şekilde meclis başkanımız olarak tamamlayacağına yürekten inanıyorum. Kendisine de başarılar diliyoruz. Bizim hepimizin TBMM başkanı inşallah güzel hizmetlere vesile olur.”

“Hizmet makamları aynı zamanda veballi makamlar”
Son olarak 2019 seçimleri hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:
“2019'da üç önemli seçim bekliyor. 2019 Türkiye için bir milat olacak. Türkiye için bundan sonraki geleceği ile ilgili bir kararı verecek. AK Parti olarak tabii ki liderimizin önceliğinde biz seçimlere hazırız. Sayın genel başkanımız tarafından teşkilatlarda bir yenileme, özünde olan bir değişim kültürü gayet normal. Yorulan arkadaşlarımız olabilir, değişmesi gereken arkadaşlarımız olabilir. Kimseye makamlar baki değil bizden önce de şehrimizde milletvekilleri vardı yarın bizden sonra da olacak. Makamlar gelip geçicidir. Mühim olan AK Partimizin şu önemli kriteri vardır 'Dava'. Biz liderimizden bunu öğrendik. AK Parti kültüründe olan halka hizmet hakka hizmettir. Halkın yanında durmak halkın tepesinden değil karşısından bakmayı öğrendik. Biz insanlara hizmet etmek için varız. Belediye başkanlarımızda, milletvekillerimizde, il başkanlarımız da, ilçe başkanlarımız da, gençlik kollarımız da, kadın kollarımız da biz bunun daha da hızlı daha da aktif daha da dinamik daha da heyecanlı, heyecan olmayan yerde bunların hiçbirisi olmaz. Sayın cumhurbaşkanımız da, başbakanımız da aktif, dinamik, heyecanlı şekilde çalışılmasını istiyor. Tabii ki bu hizmet makamları aynı zamanda veballi makamlar. Makamda iken hizmet edemezsen eğer ülkene şehrine bulunduğun yere fayda sağlayamazsan onunda vebali vardır. İnşallah o vebalde kalanlardan olmayız.

“2019 için insanların unuttuklarını hatırlatmamız lazım”
“Sayın genel başkanımızın talimatıyla tüm Türkiye'de karış karış gezip 2019 için insanların unuttuklarını hatırlatmamız lazım.” diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, “Halkımızın bundan evvel neler yaşadıklarını ve 2002'den itibaren nasıl farklılıkla çalışmaların Türkiye'de AK Parti iktidarıyla hükümetiyle kavuştuklarını anlatmamız lazım. Bu hepimizin görevi herkes elini taşın altına koyup bazen unuttuklarını hatırlatmamız bazen yaptıklarımız anlatmamız gerekiyor. Biz de bu yüzden tüm Türkiye'yi karış karış gezip yaptıklarımızı unuttuklarımızı hatırlayarak en iyi şekilde biz seçime tüm teşkilatlarımızla hazırız inşallah.” şeklinde konuştu.

Haber: C. ÜSTÜNER