Düzce'nin ilk ve tek kadın milletvekili olan, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir yaptığı açıklamada, “Dünyada pek çok ülkeden önce, 1934’de Türk kadını Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, yönetime dahil oldu ve seçme-seçilme hakkını elde etti” diyerek bu konuda Türkiye’nin ilklerden olmasına dikkat çekti.

“Tarih boyunca vatanı, milleti için can veren, emek veren, alın teri döken Türk kadını, modern Türkiye’de de ülkesinin yarınlarında söz sahibi oldu” ifadelerini kulanan Keşir AK Parti döneminde bu konuda atılan adımları da şu cümlelerle anlattı:

“ERDOĞAN VE AK PARTİ’YLE KADININ YERİ GÜÇLENDİ”

“Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Ak Parti, kadınlar için bir siyaset okulu oldu ve kadınlar, siyaset başta olmak üzere hayatın her alanında daha da güçlendi. Seçilen kadınlar arasındaki ayrımcılık, 2013 yılında sona erdi ve 5 Haziran 2015 seçimlerde tüm kadınlar, eşit şartlarda seçimlere girdi.

“AK PARTİ’NİN 102 VEKİLİ KADIN”

Ak Parti öncesi, TBMM’deki kadın oranı 1935’deki %4’ü hiç aşamadı. Hatta %1,5’e kadar düştü. Bugün TBMM’deki 102 kadın milletvekilinin 53’ü AK Parti’de ve 27. dönemde kadın milletvekillerinin oranı %17.”

“BÜYÜK TÜRKİYE’Yİ MİRASI İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Keşir, AK Parti döneminde vesayet anlayışının bertaraf edildiğinin altını çizerek, “Biz Türk kadınları, Ak Parti döneminde eğitimde vesayetin kalkması ve eşit fırsatlar ile kadın erkek omuz omuza vererek, işçi, girişimci, öğretmen, doktor, mühendis,  gazeteci, sendikacı, siyasetçi olarak, çocuklarımıza ‘’Büyük Türkiye’’yi miras bırakmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” cümlelerini kullandı.

HABER: Mehmet GÜNESEN