Adalet Eski Bakanı ve Saadet Partisi İstişare Kurulu Üyesi Şevket Kazan, Genel İdare Kurulu Üyesi Murat Çolak ve Saadet Partisi 20'nci Dönem Bolu Milletvekili Fethi Görür, partisinin Türkiye’nin 81 ilinde başlattığı ilçe tanıma programları kapsamında Düzce’ye geldi. Kazan ve beraberindeki heyet, bu akşam düzenlenecek il divan toplantısını ardından yarın Düzce’nin tüm ilçelerindeki parti teşkilatlarını gözden geçirerek yerel seçimlere ön hazırlık yapacak.
Bugün Parti binasında düzenlenen basın toplantısıyla gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kazan, son günlerde artan terör olayları hakkında açıklamalarda bulundu.
1 Numaralı Sorumlu İktidar
 Kazan, “Bugün Türkiye’de bu terör devam ediyorsa 2002 yılından bu yana iktidarda olan parti bunun bir numaralı sorumlusudur. Şuanda ne yapayım ne edeyim demeye hakkı yoktur. 2002 yılında öyle devralmış olabilirsin, 2004 yılında yine bir seçim olmuş halledememişsin yine bir mazeret söyleyebilirsin ama 2007 yılı seçiminden sonra bunu söyleyemezsin. Bunlar devam ediyorsa suçu sağa sola atacağına önce kendinde ara.”dedi.
Türkiye’de terör sorununun perde arkasında Amerika Birleşik Devletleri olduğunu savunan Kazan, şimdide Türkiye ve Suriye’yi savaşa sürüklediğini söyledi.
Perde Arkasında Amerika Var
Kazan,“Sen Amerikasız dünya siyaseti olmaz diye bir inanca sahipsen, onun dümen suyunda gidiyorsan bu sıkıntılar senin başına gelir. Bugün Amerika birleşik devletleri ordadır ama eli ayağı buradadır. Niye Amerika dünyadaki her şeye burnunu sokuyor diye bir merak eder, araştırır. Hedefleri Büyük İsrail’i kurmaktır, Amerika’da her şeyini bu hedefe odaklamıştır. Planlar adım adım buna gidiyor. Türkiye ile Suriye’yi birbirine kapıştırmaya çalışıyorlar. Bizimkiler gaflete düşüp böyle bir şey yaparsa beklenen büyük orta doğu savaşı başlamış demektir. Amerika’nın dümen suyunda siyaset yapmak Türkiye’yi bu noktaya getirmiştir. Terörü çıkaranda perde arkasında olan güç de onlardır. Bir söz vardır: “Körle Yatan Şaşı Kalkar ”diye. Siz Amerika ile siyaset yaparsanız, değil İslam ülkelerine kendi insanına bile faydanız dokunamaz. Tam tersine başın bela ve musibetten kurtulamaz.”diye konuştu.
Muhalefet partilerini de eleştiren Kazan, şöyle konuştu:
Eleştiremiyorlar Çünkü Parlamentoda “Saadet” Yok
“ Erbakan Hoca’nın vaktiyle horoz dövüşü dediği bir ortam içerisindeler. “Tencere Dibin Kara Seninki Benden Kara.” Hep birbirleri ile münakaşa içerisindeler. Üç parti bir araya gelerek mecliste bir koalisyon kurup, önleyebilmek için bir çözüm yolu maalesef bulamıyorlar. 2011 seçimlerinde adayken bu parlamentoya saadet partisi lazım demiştim. Çünkü biz bir zamanlar 40 kişilik refah partisi grubu ile parlamentonun altını üstene getirdik. Ana muhalefet partisi gibiydik. Hesap sorduk, doğruları gösterdik. Bugün parlamentonda doğru düzgün yol gösteren yok. Burada söylediklerimi, eleştirdiklerimi yapan yok çünkü parlamentoda saadet yok.”
İktidarın dış politikasını da eleştiren Kazan, “Başbakanın diğer ülkelerle sıfır sorun kalacağını söylemişti. Sıfırdan, 1’den, 2’den vazgeçtik sorunsuz gün yok. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Sıfır sorun der ama gereğin ide yapar. Uyaracağı zaman zamanında uyarır. Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan kurtuluşunun tek reçetesi vardır; o da milli görüştür, saadet partisidir.”dedi.
Başbakan Olmak Her Şeyi Halletmiyor
Başbakan’ın yanlış bir politika içerisinde olduğunu savunan Kazan, milli görüşün sesine kulak vermesi gerektiğini dile getirdi.

Kazan,“Milli görüşten kopup gidebilirsin ama en azından milli görüşün yapmış olduğu açıklamalara cevap ver. Türkiye’de başbakan olmak her şeyi halletmiyor. Yanlış yolda gidiyorsun, yanlış siyasetler takip ediyorsun. Başbakanda cumhurbaşkanı da olsan bu yolun sonu çıkmaz sokaktır. Biz senin ağabeyleri olarak uyarıyoruz. Seni geleceğimiz için yetiştirdik, sen sabırsızlık gösterip ben siyaseti Amerika ile yapacağım dedin. Senin gittiğin yolun sonu nedamettir…”şeklinde konuştu.

 

Haber; S. KAŞKIR