Referaduma sayılı günler kala CHP Akçakoca İlçe Teşkilatı ‘hayır’ için çalışmalarına devam ediyor. Akçakoca Postası'nda yer alan habere göre; son olarak Ayazlı Mahallesi’ni ziyaret eden CHP örgütü, vatandaşlarla kıraathanede buluştu. Akçakoca Eski Belediye Başkanı Fikret Albayrak, burada yaptığı konuşmasında, 16 Nisan’da siyasi kararlar ile oy atılmaması gerektiğini bildirerek, "Evet ya da hayırı anlatırken siyasi düşüncelerimizden muhakkak sıyrılmamız gerekiyor. Sıyrılamazsak bir şekilde yanlış karar verme, yanlış yere oy kullanma gibi bir sonuca varabiliriz." dedi.

"Her maddesinde tek kişiye yetki verme var"
Anayasa Değişikliği Teklifi'nin yetkilerin tek kişide toplanmasını içerdiğini belirten Albayrak, "Bu anayasa paketinin her maddesinde tek kişiye yetki verme var. Burada asıl mevzu bu. Yoksa Türkiye’nin herhangi bir sorununu çözecek bir şey yok bunun içinde. Bu anayasanın tek amacı tek kişiye yetki verilmesidir." diye konuştu.

"Yetki bir kişide olsaydı..."  
Albayrak, 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi üzerinden bir örnek veren Albayrak, şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanını aldığınızda zaten ülkeye darbe yapmış olurdunuz. Ama 15 Temmuz’da bütün kurumlar ayağa kalktı, yargı, milliyetçi ordu ayağa kalktı. Meclis açıldı, sabahlara kadar mücadele verdi. Halk da sokağa indi. Herkes bir koldan mücadele verdi. Ama yetki bir kişide olsaydı, sadece bir kişi almakla darbe gerçekleşmiş olacaktı." 

"Bu anayasa geri kalmış ülkelerin anayasalarına benziyor"
Gelişmiş ülkelerin anayasalarının oylanacak anayasadan farklı olduğunu iddia eden Albayrak, "Gelişmiş ilk 20 ülkenin anayasaları bundan farklı. Bu anayasa geri kalmış ülkelerin anayasalarına benziyor. Emperyalist güçlerin müdahale ettiği ülkelere ve onların anayasalarına bakın. Çok büyük bir tehlike var. Yarınlardan büyük endişe duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Bizi yönetecek insanların, bizi nasıl yöneteceğine biz karar verelim." diyen Albayrak tüm vatandaşlardan referandumda ‘hayır’ oyu kullanmasını istedi.