Beklenen hamle geldi

Facebook hesabından yaptığı paylaşımlarla gündemden düşmeyen AK Parti Düzce eski il Başkanı Saim Tut'un AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş’ı hedef alan söylemleri sonrası beklenen hamle geldi.

İl yönetimi 'İhraç' dedi

Parti binasında dün akşam AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin başkanlığına toplanan yönetim kurulu, Saim Tut'un partiden ihracını görüştü. Yönetim, partiye yönelik kabul edilmeyecek paylaşımları nedeniyle eski İl Başkanı Tut'u ihraç ederek, partiyle ilişiğini kesti.

İşte o paylaşımlar...

Tut'u ihraca götüren sürecin fitilini ise Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş'a yönelik şu paylaşımları ateşledi:

“AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş Düzce’ye gelir ve benim zamanında partiye delege bile kabul etmediğim beyefendinin dizinin dibine döğelir. 7 Şaklabanlık, 8 kıta pirzola-ama süt kuzusu yani-, bu arada adam iğvalarını üfler.. Bakan kim, başbakan kim? Vurur geçer Mustafa Ataş, delikanlı kuzular ve İmam Hatipliler uğruna... Var ki, Reis uyansın... Pehhh pehhhh”

“Beni yargılamadan önce, herkes kendi vicdanına bir dokunacak... Adalet duygusunu bir yoklayacak... Haksızlıklar karşısında susmak ne demek, nasıl bir acizliktir bunu, yani kendini sorgulayacak... Söz biter.... Herkes sindirilmiş, korkak ve pırsık... ''

"Tabi efendim, emredersiniz paşam '' modunda. Dün asker ve savcılardı, bugün parti babaları... Vesayet aynen devam ediyor... Değişen sadece şekil... Bravo bize, 16 yılın sonunda geldiğimiz duruma bakın... AK Parti bir yenilenme düşünüyorsa önce Genel Merkeze çöreklenmiş Mustafa Ataş gibi egosu tavan yapmışlardan kurtulmalı.. Adam kendisini Recep Tayyip Erdoğan sanıyor... Ayıp ayıp.... Ve gelip orda burda ahkam kesiyor.. AK Parti Teşkilat Başkanlığı bu adamın eline kalmışsa, durum fenadır yani....” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu iştiraki bir şirketin idari personeli olan Tut'un bu görevinin devam edip etmediği ise henüz bilinmiyor.

Haber: C. ÜSTÜNER