İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Kent Estetiği Projesi’nin uygulanmasının ardından araç trafiğine kapatılan İstanbul Caddesi’ndeki esnafların mal indirip bindirmekte yaşadıkları sorunları gündeme taşıdı. Er, ayrıca Bolu Caddesi’nde tek yönlü trafik uygulamasının da esnaf tarafından çözüm beklenen bir durum olduğunu belirterek Ulaşım Master Planı’nda konunun ele alınması gerektiğini belirtti.

‘Düzce’nin ana damarları İstanbul ve Bolu caddeleri çözüm bekliyor’

İstanbul Caddesi ve Bolu Caddesi esnafının ülke genelinde olduğu gibi sıkıntılı günler yaşadığını belirten Er, “Şehrimiz tüm Türkiye gibi ekonomik açıdan esnafımızın zor günler yaşadığı bir süreçten geçmektedir. Düzce’nin ticari manada ana damarlarından olan İstanbul ve Bolu caddelerinde esnafımızın yaşadığı problemlerin ivedilikle çözümü, hem bölge esnafı hem de Düzce açısından kritik önemdedir.” ifadelerini kullandı.

‘Cadde belirli süre trafiğe açık olsun, sıkı zabıta tedbirinin uygulansın’

İstanbul Caddesi’nin araç trafiğine kapatılmasının anlaşılabilir bir gerekçeye dayansa da ticarethanelerin malzeme akışı ve temini açısından çok zor durumda kaldığını kaydeden Er, “Özellikle eczanelerin nöbetçi oldukları günler de dâhi caddenin araç girişini kapalı olması gerek hastalar gerekse de eczane sahipleri açısından mantıklı bir izahtan uzaktır. İstanbul Caddesi’nin bu manada çözüme ihtiyacı vardır. Bizim önerimiz günün erken saatlerinde caddenin belirli bir saat biriminde, sadece ticarethaneleri bulunan esnaf için hammadde gelişi açısından açılması ve bunun kontrolü içinde sıkı bir zabıta tedbirinin uygulanmasıdır. Caddedeki Eczaneler için de nöbetçi oldukları gecelerde benzer bir uygulama yapılabilir. Aksi halde esnafı çok daha zor günler beklemektedir.” cümlelerine yer verdi. 

Bolu Caddesi meclis gündemine taşındı

Bolu Caddesi’nde trafiğin tek yönlü olmasının esnafa ticari sıkıntı yaşattığını savunan Er, “Bolu Caddesi ile alakalı ise gerek Bolu Caddesinde gerekse paralelindeki ilgili caddede  trafik akışının tek yönlü olması ticari açıdan cadde esnafına sıkıntılar yaratmaktadır. Hala detaylarını haiz olamadığımız Ulaşım Master Planı çerçevesinde bu soruna çözüm bulunması, en azından bir caddenin diğer istikamette trafiğe açılması gerekmektedir. Son belediye meclis toplantısında İYİ Parti meclis üyelerinin verdiği önerge ile gündeme taşınan bu konuya yine bir ivedi çözüm bulunması gerekmektedir.” ifadelerini aktardı.

‘Düzce Belediyesi’ni somut adımlar atmaya bekliyoruz’

Belediyelerin bir görevinin de esnafı ayakta tutmak olduğunu belirten Er, “Her iki konuda bölge esnafı gerekli başvuruları ilgili makamlara yapmış ama somut bir netice alamamıştır.  Bizim İYİ Parti Düzce Teşkilatı olarak çözüm önerilerimiz ortadadır. Bu saate kadar bir türlü çözüme kavuşmayan bu konularda Düzce Belediyesi’nin açıklama yapmasını ve zaten yeterince sıkıntı çeken bölge esnafını rahatlatmasını beklemekteyiz. Belediyelerin bir görevi de esnafı ayakta tutmak ekonomik sorunlarına sosyal belediyecilik mantığı ile çözüm bulmaktır. Bu manada Düzce Belediyesi’ni somut adımlar atmaya bekliyoruz.” sözleriyle belediye yönetimine seslendi.