Gençlik merkezinde gerçekleşen programa Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, ilçe Belediye Başkanları, il ve merkez ilçe Başkanı, Kadın Kolları İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
Düzce buluşmasının açılışında konuşan İl Başkanı Fevai Arslan Grup Başkan vekilimiz bizlere ve sizlere demokratik açılım konusunda bilgi ve birikimlerini aktaracak ben ilimize geldiği için kendisine teşekkür ediyorum dedi. Düzce Milletvekili Yaşar Yakış yaptığı konuşmada parti olarak pek çok konuda açılım yapıldığını bunları anlatmak için yurt içi ve yurt dışında toplantıların devam ettiğini ve bu günde Düzce buluşmasının gerçekleştiğini söyledi.
AK Parti Grup Başkan Vekili ve Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa burada demokratik açılımın parçalarını birleştirerek bütününü konuşacağız. Partimiz kurulduğundan beri içte ve dışta pek çok sorun uzun yıllar ertelenmiş ötelenmiş. 2001 yılında göreve geldiğimizde partimiz ilk defa devletle vatandaş arasındaki bütünleşmeyi sağladı.
Göreve geldiğimizde 17 Bin 500 faili meçhul cinayet vardı. Devlet faili meçhul cinayetlere göz yumar olmuştu. AK Parti bu anlayışı temelden yok etmek için önce insan dedi ve insanı yaşatki devlet yaşasın tek tek insanların özgür olmadığı yerde hiç kimse özgür değildir. Bizim bütün hizmetlerimiz insan merkezlidir. Devlet vatandaşa, vatandaşda devlete güven duydu. Bizden önce konuşuluyordu biz geldik konuşmadık hizmet yaptık. Bizden önceki iktidarlar giderken milletin geleceğinide beraberlerinde götürdüler diyen Fatsa geldiğimizde kasa tam takırdı.
Şu anda 150 Milyar Dolar paramız var. 57. hükümette bende parlementodaydım. Bir gecede merkez bankasının nasıl boşaltıldığını devleti nasıl soyduklarının canlı şahidiydim dedi. Fatsa Ayrıca "AK Partinin yaptığı yardımları eleştirenler giderlerken geridelerinde 20 Milyon kayıtlı fakir bıraktılar gittiler. Ne yapsaydık onlar gibi görmezdenmi gelmeliydik bunların aç yatıp aç kalktıklarını. Gidip görmezsen bunu anlayamazsın. Çocukların okul ihtiyaçlarını karşılamak ve hastaların hastahanelerde rehin kalmalarını icralık olmalarını göz ardı edersen bunu anlayamazsın. Sizler özürlüler gününde bir basın bülteniyle kutlama mesajı yayınlamaktan ileri gitmediniz. Bizler bu ülkede on milyonun üzerindeki özürlüler için özel yasa çıkardık. Özürlülere maaş bağladık. Muhalefet çiftci üzerinden prim yapmaya çalışıyor ama çiftciye desteklemeyi veren biziz Düzce'ye desteklemeden gelecek olan rakkam 52 Trilyon. Bu ülkede ayrıcalıklı insanlar için görülen hizmetleri tüm halkımızın hizmetine sunduk artık herkes uçağa binebiliyor tüm hizmetler halka açıldı. Bu hizmetleri ve vatandaşların ihtiyaçlarını görecek hissedecek yürek yoktu. Bunu AK Parti hissetti ve vatandaşına daha fazla güven aşılıyor" dedi.