30 Mart Yerel Seçimleri'nde genelde ve yerelde büyük hüsran yaşayan CHP'de istifalar sürüyor. İl Başkanı Nurettin Türkmen'in sağlık nedenlerini gerekçe göstererek istifasının ardından bir istifa haberi de Akçakoca'dan geldi. İlçe başkanı il yönetimine istifasını sundu.



2009 Yerel Seçimleri'nde Fikret Albayrak'ı başkanlık koltuğuna oturtmayı başaran CHP'nin 30 Mart seçimlerinden 3. parti olarak çıkması büyük bir başarısızlık olarak görülürken yenilginin nedenleri geniş kapsamlı irdelenmeye devam ediliyor. Geçtiğimiz günlerde Akçakoca İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıda başarısızlık bir çok boyuttan ele alınmış ve eleştiri oklarının hedefinde olan Eski Belediye Başkanı Fikret Albayrak da bu toplantıda kendisini savunmuştu. Geçtiğimiz haftayı yoğun ve kritik toplantılarla geçiren CHP Akçakoca İlçe Teşkilatı'nın son toplantısında parti disiplinine aykırı hareket ederek seçimlerde partiye zarar verdikleri gerekçesiyle bazı üyelerin disipline sevki karara bağlanırken bir de istifa gündeme geldi. İlçe Başkan Nurol Badanoz, partinin önünün açılması ve taze kan getirilmesi amacıyla görevden ayrılmak istediğini ilçe yönetimiyle paylaştı. Seçim sonrasında her konuyu enine boyuna tartışarak ve sadece partinin yararını düşünerek bu kararı aldığı öğrenilen Badanoz, genişletilmiş il toplantısında istifa dilekçesini yönetime sundu.



Öte yandan Badanoz'un istifasının ardından ilçe başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı belli oldu. Milletvekilliği adaylığı nedeniyle görevinden ayrılan Eski İlçe Başkanı Selçuk Yanmaz'a "Tekrar göreve gel" teklifi götüren CHP, olumlu yanıt aldı. Yerel Seçimlerdeki başarısızlığın faturasını adeta kendisine keserek istifa eden İl Başkanı Nurettin Türkmen ve İlçe Başkanı Nurol Badanoz'dan sonra CHP'den başka istifa haberlerinin de gelmesinin gündemde olduğu konuşuluyor.

 

 

 

Haber;C.Üstüner