Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanı Kenan Ilgaz, yaptığı bir basın açıklamasıyla tepkisini ortaya koydu.
Ilgaz, açıklanan fındık kararı hakkında kamuoylunda iki farklı görüş ortaya çıktığını söyleyerek, “ Birinci görüş, üreticiler, üretici dernek ve kooperatiflerinin ortaya koyduğu tepki ki, uygulamanın şiddetle karşısında bir tavır ortaya koydular. İkinci olarak da, memnun olanlar ki, bunlar fındığın ticaretini yapan ihracatçı birlikleri ve içerisinde daha çok ihracatçıları barındıran fındık tanıtım gurubu ve dış ülkelerde fındığı işleyen yabancı fındık kartelidir” dedi.

Bu durumda hükümetten açıkladığı fındık kararıyla kimlerin memnun, kimlerin mağdur olduğunun tüm çıplaklığıyla ortada olduğunu ifade eden MHP Düzce İl Başkanı Kenan Ilgaz, “ Kendi ürettiği ürünün değerini bilmeyen, kendi vatandaşının menfaati yerine yabancı kartelin ve içlerinde AK Parti'li yöneticilerin de olduğu yerli işbirlikçilerinin menfaatini gözeden bu kadar gayri bir milli fındık politikasını ancak AK Parti hükümeti gibi teslimiyetçi bir hükümet uygulayabilirdi bu da sonunda yapıldı” şeklinde konuştu.

Ortaya çıkan bu gelişmelerden sonra üretecinin artık uyanma zamanının geldiğini vurgulayan Ilgaz; “ Ben buradan üreticilerimize, hatta üretici olmasalar dahi fındık bölgesinde yaşayan ve karardan dolaylı olarak da etkilenecek olan tüm halkımıza AK Partililer dahil tüm siyasetçilerimize seslenmek istiyorum, bu uygulama tam bir vatana ihanet politikasıdır ve derhal vaz geçilmelidir. Bunun için yapılacak olan bütün eylemlere şimdiden her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ilan ediyorum” ifadelerini kullandı.