5 gün önce maaş taleplerinin kabul edilmemesini gerekçe göstererek grev kararı alan Petrol İş Sendikası üyesi Standard Profil işçilerine siyasilerden destek gelmeye devam ediyor.

5 gün boyunca fabrikanın önünde sloganlar atarak seslerini duyurmaya çalışan işçiler için, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül bugün Düzce’ye geldi.

Partisi’nin Düzce İl Başkanlığı Yöneticileri ile birlikte Standard Profil fabrikasına giden Sarıgül, burada işçiler ile bir araya geldi. Yaptığı konuşmada, işçilerin sorunlarını çözmek için gerekirse firma yetkileri ile görüşmek üzere Almanya’ya gideceğini duyuran Sarıgül,  “Eğer pandemi olmasaydı, enflasyon yüzde 200 olmasaydı, sizlerin böyle bir talebi olmazdı. Sizin bu talebiniz, aslında sizin talebiniz değil. Her şeyin fiyatı yükselmeseydi, siz de zam istemezdiniz. Gözlerinize bakıyorum, gözlerinizdeki ışığı görüyorum. Siz sabahın alaca karanlığında çoluğunuzun – çocuğunuzun rızkını kazanmak için buraya geliyorsunuz. Ben alkış almak için buraya gelmedim, size destek olmak için buraya geldim. Ben bir ağabeyiniz olarak, fabrika yetkilileri ile konuşacağım. Hiçbir arkadaşınız, fabrikada üretimin durmasını istemez. Ben yüreğinizin ne kadar sıkıntılı olduğunu biliyorum. Bu uluslararası şirketlerin de dez avantajları bu. Buradaki Türk yetkiliyle konuşursun, o Almanya’ya soracak, Fransa’ya soracak ve oradan gelen cevabı bekleyecek. Bu yatırımcı Türk bir yatırımcı olsaydı ben bunu rahat bir şekilde çözerdim. Taleplerinizde sonuna kadar haklısınız ve inanın ki yurtdışına iyi bir şekilde anlatılırsa, bu iş çözülecektir. Bugün bu iş çözülmezse, ben Almanya’ya gidip, bu firmanın yetkilerini bularak bu işi çözmeye çalışacağım” dedi.