Akçakoca Kordon Bölgesi'nin inşaata açılıp açılmayacağı konusu hala netlik kazanmadı. Kordon’da bulunan arsanın hak sahibi olan Garanti İnşaat firmasının bu sabah saatlerinde bölgede çalışma yürütmesi inşaatın kısa sürede başlayacağına yönelik endişeleri arttırdı. Bunun üzerine konusu hakkında bilgilendirme yapan firma yetkilileri söz konusu çalışmanın henüz inşaat çalışması olmadığı belirtildi.

İlk icraatı sandık kurmak oldu

Bilindiği gibi seçimleri kazanan MHP'li Okan Yanmaz'ın Kordon Bölgesi için ilk icraatı sandık kurdurup referandum yaptırmak oldu. 10 Nisan’da başlayan halkoylamasında vatandaşlara mevcut araziye bina yapılmasından yana mı yoksa yeşil alan olarak kalmasından mı yana oldukları seçenekleri sunuldu. 15 gün süreceği belirtilen referandum, üzerinden 19 gün geçmesine rağmen hala devam ederken, referanduma 2 bin 600 civarında katılım olduğu bilgisine ulaşıldı.



Garanti İnşaat Firması Sahibi Güçlü: Uzlaşmaya açığız, yeter ki samimi adım atılsın

Zemin temizleme çalışmasıyla kamuoyu tarafından gözlerin bir kez daha kendisine çevrildiği Garanti İnşaat Firması Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Güçlü ise konuya uzlaşmacı bir çerçeveden baktığını söylerek, "Sorunun çözümü için uzlaşmaya açığız. Yeter ki samimi adım atılsın." dedi.

Şova dönük işler yapılmasından rahatsız

Kendilerinin yasal bir hakkı üzerinden şova dönük işler yapılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Güçlü, belediye yönetiminin kamulaştırma ile kendilerinden araziyi alıp yeşil alana çevirme imkanları olmasına rağmen, henüz bu konuda doğrudan ya da dolaylı bir adım atılmamış olmasını eleştirdi.

Güçlü ayrıca, bu konuda firma olarak ellerinden gelen her türlü kolaylığı sağlayacaklarını da ifade ederken, Akçakoca’ya çok sayıda sosyal proje desteği vermiş bir firma olarak bu konuda da esnek ve sonuna kadar uzlaşmacı bir tutum içinde olacaklarını sözlerine ekledi.