Siyasilerden 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajları geldi.

"Atılan adımlar yetersizdir"

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, yayımladığı mesajında, "Gazetecilik mesleği, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Basın, Türkiye’nin çağdaşlaşma sürecinde önemli görevler üstlenmekte ve üstlendiği görevleri de başarıyla yerine getirmektedir. Toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi için önemli bir görevi ifa eden basın mensuplarının çalışma koşullarının kolaylaştırılarak daha iyi imkanlara ulaştırılması büyük önem taşımaktadır. Özellikle Düzce’de görev yapan gazeteci dostlarımızın çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması, hak ve özgürlüklerinin evrensel standartlara kavuşturulması yönünde atılan adımlar yetersizdir. Kar, yağmur, çamur demeden, gece gündüz çalışan ve buna rağmen emeklerinin karşılığını alamayan gazeteci dostlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutluyorum." ifadelerini kullandı.
 
"Düzce’de görev yapan basınımız için projeler geliştirdik"

İYİ Parti ve CHP’nin Düzce Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük ise mesajında, kamuoyunun doğru ve tarafsız haber alma ve bilgilenme hakkının en etkili aracı olan gazeteciler için Düzce Belediyesi bünyesinde bir fon oluşturarak, basın kuruluşlarına destek olacaklarını belirtti.
 
Özgür ve tarafsız basının demokrasinin en önemli unsurlarından birisi olduğuna dikkat çeken Küçük, mesajının devamında şunları kaydetti: “Mesleğin zor şartlarına rağmen özveriyle görev yapan tüm değerli basın mensuplarımızın 'Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Basın bizler için halka ulaşma noktasında en önemli aracımızdır. Yaptığımız çalışmaların kamuoyuna anlatılması, eksiklerimizi görebilmemiz, hizmet yapan ile hizmet yapılan arasındaki köprü basındır. Düzce’de görev yapan basınımızın şartlarını iyileştirmek ve onların kalkınmasına katkı sağlamak için bazı projeler geliştirdik. Oluşturacağımız fonla basın kuruluşlarımızı destekleyerek daha rahat hareket etme imkanı sağlayacağız.” 

Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ