DEVA Partisi İl Başkanı Murat Caymaz’ın İstanbul Caddesi ve Asar Deresi Projelerinin iptal edilmesi ile ilgili Öncü Haber’e yaptığı, “Dursun Ay yüzünden Düzce 3 yıl kaybetti” açıklaması, Düzce’de yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Konunun muhatabı olan Düzce Belediyesi eski Başkanı Dursun Ay, Caymaz’ın açıklamalarını Öncü Haber’e değerlendirdi.

“Yaptığım eserleri tüm Düzce halkı görüyor”

Mehmet Keleş’in istifasının ardından kendisinin bir buçuk yıl belediye başkanlığı görevinde bulunduğunun altını çizen Ay, bu süre zarfı içinde Düzce’ye hizmet noktasında birçok eser kazandırdıklarını kaydederek, “Bizim yaptığımız çalışmalar ortada. Kimse Dursun Ay, çalışmadı diyemez. Yaptığımız eserleri tüm Düzce halkı da biliyor, bu nedenle takdir Düzce halkının. Belediye başkanı olarak görev yaptığım süre zarfı içinde, Düzce’nin tüm mahallelerine hizmet götürdük” diye konuştu. 

“Caymaz’ın açıklamaları gerçeği yansıtmıyor”

DEVA Partisi İl Başkanı Murat Caymaz’ın kendisi hakkında yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığını savunan Ay,  “Hakkımda çıkan haberleri gördüm, Caymaz beni kast ederek ‘göreve geldiğimizde orada 3 yılı heba etti’ demiş. Biz bir buçuk yıl görev yaptık. Bir buçuk yıl içerisinde belediyenin bütçesi dâhilinde tabii bazı projeleri iptal ettik, bazı projeleri de tamamladık. Örneğin Melen Park projesini bitirdik. Kapalı pazaryerini bitirdik. Spor tesisini bitirdik, İstanbul Caddesi’nde biliyorsunuz raylar döşenmişti onları kısa zamanda bitirdik. Yani çoğu projemizi bitirdik. Ancak belediyenin bütçesi dahlinde yaptığımız işler tamamen buna endeksli çalıştık. Biz Düzce’mizin tüm mahallelerine muhakkak bir hizmet götürdük. Ya çocuk oyun parkı yaptık ya da muhtarlık binası yaptık. Bunların dışında yeniden asfaltlama çalışmaları yaptık. Bir buçuk yıl içerisinde 250 bin ton asfalt döktük. Bir buçuk yıl içerisinde 2 kere seçim gördük. Yani gece gündüz hiç durmadan çalıştık. Kimse bizim dönemimize Dursun Ay döneminde çalışılmadı, Düzce’ye hizmet edilmedi diyemez.” diye konuştu.

“Neye dayanarak söylüyor anlamadım, gece gündüz çalıştık”

Caymaz’la birlikte çalıştıkları dönemde kendisiyle görüşebilecekken görüşmediğini belirten Ay, “Biz Murat kardeşimle birlikte çalıştık. O zaman bizimle bu konuları tartışıp görüşebilirdi. Şuanda İstanbul caddesinde hizmet yapılmadı diyor. İstanbul Caddesi’ne biz hizmet yaptık, düzenlemeler yaptık. Oradaki vatandaşların istekleri doğrultusunda çalışmalar yaptık. Bu yüzden arkadaşımız neye dayanarak söylüyor anlamadım. Bir de ayrıca parası hazır duruyor, İller Bankası’ndan borç alınacak dolayısıyla buna bir faiz ödenecek. O yüzden biz tüm çalışmalarımızı belediyenin bütçesi dâhilinde yaptık. Ben arkadaşımızın bu görüşüne katılmıyorum” şeklinde konuştu.

“Düzce’de hizmet götürmedik mahalle bırakmadık”

Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğu süre zarfı içinde yaptıkları hizmetlerin bir kısmını sayan Ay, “Düzce’de bulunan tüm mahallelere muhakkak hizmet götürdük. Kalıcı konutlardan başlayarak Beyköy sınırına kadar, Soğancı’dan başlayarak Küçük Sanayi Sitesine kadar, Küçük Sanayi Sitesinde insanlar yıllarca çakılın içinde hizmet vermişler. Sanayinin alt yapısı çarşımız perişan durumdaydı.   Oranın alt yapısını yaptık, üstüne de asfaltını döktük. Yani Düzce’ de girilmedik mahalle bırakmadık. Belediyenin borcunun olması normal bir şeydir. Önemli olan sürdürebilir bir ekonomiye sahip olmaktır, bunu gerçekleştirdik. Dolayısıyla bizim dönemimize ait hiç kimse belediye başkanı çalışmadı, belediye ekipleri çalışmadı diyemez. Biz gece gündüz çalıştık. Yaptığımız bütün hizmetler bir buçuk yıl içerisinde yapıldı. Bu bir buçuk yıl içerisinde de iki tane seçim geçirdik. Bu kolay bir iş değil. Düzce halkı bizim nasıl çalıştığımızı biliyor. Tabii ki bazı konularda eleştiriler alacağız, siyasetin gereği böyle ama biz hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm mahallelerimize, tüm sivil toplum kuruluşlarımıza, tüm muhtarlarımızla birlikte oturduk ne yapılması gerekiyorsa yaptık ve görevi layıkıyla devrettik. Dolayısıyla tabii ki eleştiriler alacağız ama bu tür eleştirileri haklı bulmuyorum. Düzce kamuoyu bizim nasıl çalıştığımızı biliyor” ifadelerini kullandı.

HABER: Savaş ARI