Düzce’nin hava kirliliği problemi gündemden düşmek bilmiyor. Geçtiğimiz günlerde Düzce’de ölçülen hava kirliliği endeksinin temiz hava için 0-50 arasında olması gerekirken 316’ya kadar yükselerek ülke genelindeki kirlilik rekorunun kırılmasının ardından açıklamalar peş peşe geliyor.

AK PARTİLİ VEKİLLER BİRPINAR’LA GÖRÜŞÜNCE…

Yıllardır süregelen probleme karşılık adım atan AK Parti Düzce Milletvekilleri Ayşe Kesir ve Fahri Çakır, konuyu görüşmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar bir araya geldi. Bu görüşmenin ardından hem Düzce’de lastik yakılarak elektrik enerjisi üretilmesinin önünü açan düzenlemeye gösterdiği sert tepkiyle, hem de Düzce’nin hava kirliliğiyle ilgili yıllardır verdiği mücadeleyle tanınan Düzce’den sorumlu CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal sosyal medya hesabından Keşir ve Çakır’a sert şekilde tepki gösterdi.

“GÜNAYDIN! ANLATA ANLATA DİLİMDE TÜY BİTTİ”

Yıllardır Düzce’yi derinden etkileyen hava kirliliği problemi için vekilleri geç kalmakla eleştiren Tanal,Günaydın beyler, bayanlar! Düzce'yi hava kirliliğinden kurtarmak için 2 dönemdir yasa teklifi sunuyorum. Anlata anlata dilimde tüy bitti. Peki siz ne yaptınız? Ortağınızla birlikte hava kirliliği tehdidi bulunmadığını savundunuz. Beni yalanladınız, hedef aldınız.” diyerek Düzce için verdiği mücadeleye destek vermemekle suçladı.

“ÇALIŞIYORMUŞ POZU VEREREK BU SORUN ÇÖZÜLMEZ!”

Vekilere, “Şimdi Düzce'de hava kirliliği korkutan boyuta ulaşınca konuşmaya başladınız.” diyen Tanal, “O kadar zaman kaybı oldu. Bunun hesabını kim verecek? Öyle Meclis'e gelen Bakan Yardımcısı'yla birlikte kuliste 'çalışıyormuş pozu' vererek de bu sorun çözülmez!” diyerek toplantıdan paylaşılan fotoğrafları hedef aldı.

“GELİN DÜZCE İÇİN BİR ARAYA GELELİM”

Eleştirilerinden sonra soruna karşı adım atılması için elinden gelen desteği vereceğini belirten Tanal, “Gelin Düzce için bir araya gelelim. Kanun teklifinde sizin imzanız olsun, ben kendi teklifimi geri çekeyim. Desteği biz size verelim. Yeter ki Düzce'miz kurtulsun.” sözleriyle Düzce milletvekillerine çağrı yaptı.

HABER: Mehmet GÜNESEN