İSKİ tarafından Düzce’nin bazı köylerinde yürütülen Atık Su Projesi kapsamında kazılan yollar üstü kapatılarak olduğu gibi bırakıldı. Vatandaşlar, yazın toz nedeniyle kapı ve pencerelerini açamazken, içinde bulunduğumuz kış aylarında ise çamur deryasına dönen yollardan yürümek zorunda bırakılıyor.

Çalışmaların yürütüldüğü köyler arasında bulunan İhsaniye Köyünde çamur nedeniyle evlerinden çıkamadıklarını söyleyen köy sakinlerinin hedefinde, daha önce yaptıkları açıklamalarda İSKİ tarafından bozulan yolların yeniden yapılacağı vaatlerinde bulunan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er ve İYİ Parti İSKİ Koordinatörü Ender Çakar vardı.

“Er ve Çakar, verdikleri sözleri tutsunlar”

Kümes işletmeciliği yapan köy sakinlerinden Samet Ayvaz, “İSKİ burada bir çalışma yaptı. Ama çalışmaların tamamlanmasının ardından, yolu sizin de gördüğünüz gibi olduğu gibi bıraktılar. Bu çamur içindeki yolda yürümek mümkün değil. Bu yolu okula gitmek için evlerinden çıkan öğrenciler kullanıyor. Önceden bizim yem kamyonları bu yolu kullanabiliyordu. Ama şimdi giremiyor, 8 kilometre ileriden dönmek zorunda kalıyor. Geçen akşam burada bir tır devrildi. İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er ve Ender Çakar, daha önce yaptıkları açıklamalarda bozulan yolların İSKİ tarafından yapılacağını söylemişlerdi. Kendilerini verdikleri sözleri tutmaya davet ediyoruz” dedi.

“Yunus Özay Er gelsin bu yoldan yürüsün, yürüyebiliyorsa…”

Köy sakinlerinden Ufuk Küçük ise, daha önce İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er ve Ender Çakar’ın yaptıkları açıklamalarda kimsenin mağdur edilmeyeceği yönünde kendilerine söz verdiklerini anımsattı. İSKİ’nin çalışmasının ardından, köy yolunun bozulduğunu bu nedenle de bu yolu kullanamadıklarını ifade eden Küçük, “İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er ve Ender Çakar, daha önce yaptıkları açıklamalarda, kimsenin mağdur edilmeyeceğini söylemişlerdi. Hatta yolun eskisinden daha iyi olacağını belirtmişlerdi. Hatta övünüyordu, basın karşısında, İSKİ’yi biz getirdik diye. Şimdi gelsin baksın şu yola bir. Kendisini buraya davet ediyorum, bu yoldan bir yürüsün, yürüye biliyorsa.

HABER: Savaş ARI