Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Başkan adayı Erkan Güral önümüzdeki yıl derneği kurmaya amaçladıklarını açıkladı.
Tugik'in çok geniş mozaiğe sahip bir Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu, üyeler arasında soysal ve ticari ilişkileri üst düzeye taşıyarak sinerji oluşturmak arzusu ile Başkanlık yarışında yer aldığını açıklayan Güral, öncelikli olarak dernek sayısı ve ticaret hacmini artıracaklarını bildirdi.
TÜGİK'in coğrafi bölgelere yayılmış 7 Federasyon, farklı il ve ilçelerde kurulmuş 66 derneğe sahip olduğunu söyleyen Güral, ilk yıl için dernek sayısını 80'e, 2011'de 100'e çıkarmak istediklerini kaydetti. Eksik ve gerekli görülen yerlerde yeni dernekler kurulacağını, bu derneklerin şu anda Adapazarı, Düzce, Nevşehir, Aksaray, Karaman, Urfa, Malatya, Çanakkale, Çorlu, Gebze, Yalova, Çerkezköy, Edirne ve Bolu'da kurulmasının düşünüldüğünü ve altyapı çalışmalarının başlatıldığını söyleyen Güral, "O bölgelerde bulunan iş adamı arkadaşlarımızla dernek sayısını 2010'da 80'e çıkartmak istiyoruz. 2011'de bu sayıyı 100'e yükselteceğiz" dedi.
TÜGİK'de Başkanlık görevine seçilmesi halinde, şimdiki yönetimin Anadolu'ya ilişkin saptadığı sorunları gidermek için çalışmaları sürdüreceğini belirten Güral, bu konuları Anadolu'da havalimanı açılması, OSB'lerde verimin artırılması ve yatırım süreçlerinde bürokrasinin azaltılması olarak sıraladı. Başkanlık seçimlerinin 23 Ocak tarihinde Ankara'da yapılacağını bildiren Erkan Güral, kendisinin dışında 1 kişinin daha aday olmayı düşündüğünü, ancak herhangi bir açıklama yapmadığını dile getirdi.