İbrahim Ünye liderliğinde 2016 yılında kurulan ve ambleminde; hilal üzerine Arapça Elif ve Vav harfleri bulunan Osmanlı Partisi İl Başkanlığı görevine Şafak Postoğlu atandı. Bugün Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ı ziyaret eden Postoğlu, siyasi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Düzce’de özellikle uyuşturucu batağındaki gençler ile ilgili projelerinin olduğunu ifade eden Postoğlu, hedeflerinin ise gönülleri fethetmek olduğunu belirtti.

Postoğlu Öncü Haber mikrofonuna yaptığı açıklamada, “Ecdadımıza uygun bir şekilde Osmanlı’nın ılım ve kültürüne uygun bir şekilde hareket etmeye çalışıyoruz. Düzce’de gönül yoldaşlığı projesini hayata geçirdik. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Gönül Yoldaşlığı Projesinde 6 tane komisyonumuza var. Yani gençlik komisyonumuz var, sokak hayvanları komisyonumuz var, yaşlılar komisyonumuz var, boşanma aşamasındaki çiftlere yönelik komisyonumuz var, yardıma muhtaç aile komisyonumuz var, şehitler komisyonumuz var ve yetim çocuklar komisyonumuz var. Bu komisyonlar doğrultusunda çalışıyoruz. Bizim ilk hedefimiz gönülleri fethetmek. Bir insanın gönlünü kazanırsan, o insanı kazanmış olursun” diye konuştu.

“Gençlerimizi elinden tutup uyuşturucu batağından kurtaracağız”

Uyuşturucu ile mücadelede ki projelerini anlatan Postoğlu, “Mesela uyuşturucu kullanan gençlerimiz var. Biliyorsunuz; bu çocukların elinden tutulmadığı zaman, bu durum onların sabıkasına işliyor. Bu nedenle uyuşturucu kullanan gençlerimiz iş bulamıyor. Ne oluyor bu sefer? Suç suçu tetikliyor. Ama devlet yetkilileri ile istişare yapıp, kan değerleri alındıktan sonra, bırakmaya niyetli olan insanlar, gidecek hastaneye yatacak, tedavi olacak, ama bu tedavisi uyuşturucudan gözükmeyecek ve bu nedenle de sabıkasına işlememiş olacak. Şimdi bizde 14 tane gönüllü esnaf var. Bu gönüllü esnaflarımızla, bu uyuşturucuyu bırakan genç kardeşlerimizi, işe başlatacak. Yani bizim kurduğumuz komisyonlar bunun için önemli” şeklinde konuştu.

“Biz ittifak olarak ortadayız”

‘Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimlerinde, hangi ittifakın yanında yer alacaksınız?’ sorusuna ise Postoğlu, şu cevabı verdi:

“Biz şu anda ittifak olarak ortadayız. Sağ parti olduğumuz için tabii ki Cumhurbaşkanımıza bakış açımız biraz daha ön plana çıkıyor. Önemli olan şu; devletin bekasına hizmet edeceğine inandığımız kişilerle ve Düzce olarak baktığımız da Düzce’nin bekasına hizmet edeceğine inandığımız kişilerle biz çalışırız ve destek de veririz. Kendimizin de bir hazırlıkları var. Ama ben şunu söylemek istiyorum; seçimden önce insanlara nasıl faydamız olur? Biz bir milletvekili çıkartmaktansa, 4 tane bağımlı kardeşimizi kurtarsak, kafidir bizce.”