Uzun yıllar Şişli Belediye Başkanlığı yapan ve Türk siyasetinin önemli isimleri arasında yer alan Mustafa Sarıgül önderliğinde kurulan Türkiye Değişim Partisi, 1. Olağan Kurultayı’na hazırlanıyor. 

TDP'nin 26 Eylül'de ATO Congresium'da düzenlenecek 1. Olağan Kurultayı öncesinde, genel başkanlığa tek aday olan Parti Genel Başkanı Sarıgül, partisinin 66 il başkanlığında eş zamanlı yaptığı temayül yoklaması yapıldı. Pazar günü gerçekleştirilecek kongrede delege sistemi yerine üyeler oy kullanacak ve partinin genel başkanını parti üyeleri belirleyecek.

‘TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ’

Türkiye Değişim Partisi Düzce İl Başkanı Hayati Çaklı, kurultay sürecine ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Çaklı, “Türkiye Değişim Partisi olarak bugün çok gururlanarak hayata geçirdiğimiz, bir çalışmamızı siz değerli basın mensuplarıyla paylaşmak istiyoruz. 20 Aralık 2020'de DEĞİŞİM ŞART diyerek çıktığımız bu yolda değişimi kendimizden başlattık. Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Genel Başkanımızı partimize kayıtlı tüm üyeler seçiyor. Özellikle belirtmek isteriz ki bu seçim sıradan bir eğilim yoklaması değildir. Tüzüğümüzün 37/4 maddesi uygulanmakta ve partimizin Genel Başkanı partiye kayıtlı tüm üyelerimizin onayı ile aday olabilmektedir.” ifadelerini kulllandı.

‘DELEGE AĞALIĞINA SON VERİYORUZ’

Delege sisteminin demokrasiye aykırı olduğunu vurgulayan Çaklı açıklamasında, “Demokrasinin ve adaletin olmadığı bir yerde, huzurun ve başarının olmayacağının bilincinde olarak, delege ağalığına son veriyoruz. Seçime girmeye hak kazandığımız ÇARE ve DEĞİŞİM Kurultayımıza günler kala, partimize kayıtlı binlerce üyemiz, il başkanlıklarımızda kurulan sandıklarda Genel Başkan adayımızı seçerek Demokrasinin olmazsa olmazını gerçekleştiriyor.” cümlelerine yer verdi.

‘ADALETİ VE EŞİTLİĞİ SAĞLAYACAĞIZ’

Tüm siyasi partilere çağrıda bulunan Çaklı, “Demokrasinin gereğini yerine getirin ve sizlere gönül vermiş tüm partililerinize seçme hakkı tanıyın. Aksi demokrasi değil bir dayatma olmaktadır. Toplumun iradesini delege değil, üye temsil etmektedir. Biz Türkiye Değişim Partisi olarak, çıktığımız bu yolda demokrasiyi, adaleti ve eşitliği her zaman sağlayacağımıza söz veriyoruz.” İle partililere ve vatandaşlara seslendi.