3 yıldır Düzce'nin gündeminde olan ve siyaslerden bürokratlara STK'lardan akademisyenlere kadar her kesimin destek verdiği Yüksel Hızlı Tren Projesi güzehgahına Düzce'nin de alınması ile ilgili girişimler devam ediyor.
Yüksek Hızlı Tren (YHT)’in Ankara-Kızılcahamam-Gerede-Bolu-Düzce-Hendek-Sakarya-İzmit-Gebze-İstanbul hattından geçmesi için çalıştaylar düzenlenen, üniversite eliyle özel araştırmalar yapılan Düzce'de umutları yeşerten adımı MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu attı. Bugüne kadar Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın sık sık kapısını çalan Düzce heyeti, somut bir destek alamazken, Ankara'da bu konuda gözlerin Düzce'ye çevrilmesi için bir süredir ekibiyle hazırlık yürüten MHP İl Başkanı Caboğlu, soluğu dün MHP Genel Merkezi'nde alarak Genel Sekreter İsmet Büyükataman'ı ziyaret etti.


Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar öncülüğünde hazırlanan Hızlı Tren Projesi'ni elden hem Büyükataman'a hem de Parti Lideri Devlet Bahçeli'ye teslim eden Caboğlu, yaptığı açıklamada, "MHP Düzce İl Teşkilatı olarak Düzce'yi her alanda olumlu etkileyecek Yüksel Hızlı Tren Projesi'nin şehirmizden geçmesi için çalışmalarımız artarak devam ediyor. Bu kapsamda projemizi partimizin üst yönetimine sunduk. Hem MHP Düzce İl Teşkilatı hem de Genel Merkezimiz konunun takipçisi olacak. Düzce ümidini yitirmesin..." ifadelerini kullandı.