Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli milletvekilliği genel seçimi planlamaları doğrultusunda il başkanlarını topladı. Ankara’da yapılan toplantıya katılan MHP İl Başkanı Onur Özen, ayağının tozuyla toplantıyı değerlendirdi ve erken seçimde partisinin milletvekili adayları ile ilgili ipuçları verdi.

Özen, “ Genel Başkanımız teşkilatlara yapılması gereken hazırlıklarla ilgili emirlerini iletti. Milliyetçi Hareket Partisi’nin neden bir koalisyon içinde olmadığını ifade etti.” dedi.Milliyetçi Hareket Partisi’nin yandaş medya tarafından koalisyon hükümetinin önüne geçen bir parti olarak gösterildiğini savunan İl Başkanı Özen; partisinin koalisyon şartlarının olmazsa olmazlar olduğunu bir kez daha vurguladı.

MHP OLMASI GEREKENLERİN ALTINI ÇİZDİ

Özen, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin basına yansıdığı gibi 4 temel ilkesi vardı. Bunlar; anayasanın 4 temel ilkesinin değiştirilemeyeceği, çözüm sürecinin sonlandırılması, 17-25 Aralıkla ilgili hukuki girişimler, Cumhurbaşkanının anayasal sınırlar içinde kalmasıydı. Koalisyonun kurulmamasının tek sebebi bunlardı. MHP olması gerekenlerin altını çizmişti. Bu şartlar olduğunda elini değil, gövdesini taşın altına koyacağını beyan etmiştir.” dedi.

Özen, Ak Parti’nin ilk baştan itibaren erken seçim niyetinde olduğunu belirtirken,” ülkenin erken seçime gitmesinin tek müsebbibi AK Parti’dir.” ifadesini kullandı. İl Başkanı Özen, MHP’li vekillerin seçim hükümeti için gelecek bakanlık tekliflerini kabul edilmeyeceği belirterek iddialı konuştu.

DAVALAR SATILMAZ!

Özen,” Bizim partimizde partili arkadaşlar değil dava arkadaşları vardır. Davalar alınıp satılmaz.”diye konuştu.
Milliyetçi Hareket Partisi’nin Düzce’de 7 Haziran’daki adaylarla mı erken seçime gireceği sorusuna Özen şöyle cevap verdi:

GENEL MERKEZİN DEDİĞİ OLACAK

“Bu tekrar bir seçim değil, erken seçim. Yine seçime ilişkin yasal mevzuat uygulanacak. Yeniden yasal başvuru alınacak. Genel merkezin takdiri ile belirlenecek. Değişe de bilir, değişmeye de bilir. Genel merkezin dediği olacak.”