Şengül’den başka ‘talibim’ diyen olmadı

Daha önce onlarca aday adayının il başkanlığı koltuğuna oturabilmek için kıyasıya yarışa girdiği AK Parti’de 19 Ocak’ta yapılacak genel kurul için Fahrettin Şengül’den başka ‘Ben talibim’ diyen çıkmadı. Bol taliplinin olduğu çekişmeli geçen kongre süreçlerinin aksine AK Parti Düzce İl Başkanlığı 7. Olağan Kongresi’nin sönük ve heyecansız olması AK Parti’deki eski heyecanın kalmadığını gözler önüne serdi. Önceki kongrelerde, halk nezdinde takdir gören, partililerin sevip saydığı aday adayları arasından en iyisini seçmekte zorlanan genel merkez hem Düzce’de hem de Ankara’da mülakatlar düzenlerken, bugün gelinen noktada atama ile koltuğa getirilen mevcut başkanın tekrar aday gösterilmek zorunda kalması sancılı gidişatın ayak sesleri olarak yorumlanıyor.

“Aday bereketsizliği”

Özellikle aylardır aday gösterilmek için can atan ancak Düzce’de ve Ankara’da son ana kadar beklediği desteği göremediği için ‘Ben adayım’ diyemeyen Mustafa Keskin, stres dolu günler sonrası nihayet bugün kameraların karşısına geçti ve beklenen açıklamayı yaptı. Düzce adayı için son haftaya kadar yoğun istişare trafiğini sürdüren AK Parti Genel Merkezi, “Aday bereketsizliği” yüzünden mevcut başkanla yola devam kararını açıklayınca Keskin vakit kaybetmeden basın toplantısı düzenledi ve kongreye 6 gün kala adayın kendisi olduğunu ilan etti. Ayrıca toplantıda basın mensuplarının sorularını cevapsız bırakan Keskin’in, stresli tavrı kameralara yansıdı.

“Kongreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı bağlantı yolu ile katılacak”

AK Parti 7. Olağan Genel Kongresine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantı yolu ile katılacağını hatırlatan Keskin, “AK Parti 7.Olağan Kongreleri bilindiği üzere Ekim 2019 yılında delege seçimleri ile başlamış sırası ile belde ve ilçe kongrelerimiz gerçekleşmiştir. İnşallah Düzce İl Kongremizi 19 Ocak salı günü Genel Başkanımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantı yoluyla katılımları ile pandemi kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştireceğiz. 81 il de olduğu gibi Sayın Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımızın AK Parti Genel Merkez teşkilat başkanlığımızın tensipleri ile kıymetli delegelerimizin oyları ile AK Parti Düzce İl Başkanlığına devam edeceğiz.” dedi.

“Yeni Yönetim listesinde kadın ve gençlere daha çok yer verdik”

7. Olağan İl Başkanlığı Kongresi yönetim listesinde kadın ve gençlere daha çok yer verdiklerini kaydeden Keskin, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Göreve geldiğimiz 2019 Ocak ayı itibarı ile değerli Düzceli hemşehrilerimizi, teşkilat mensuplarımızı kucaklayarak zorlu iki yıl geçirdik. Seçimler sel felaketleri ardından pandemi sürecinde hep halkımızın yanında olduk. Bu zorlu süreçlerde Milletvekillerimiz, Belediyelerimiz, İl Genel Meclisimiz, Belde, İlçe ve il yönetimleri, kadın ve gençlik kollarımız, kısacası tüm teşkilatlarımızla birlikte Düzcemiz’e birçok hizmeti hep birlikte kazandırdık. Kongrelerimiz, yeni heyecanların katıldığı kadrolarımızı genişlettiğimiz süreçler olmuştur. Hazırladığımız il yönetimi listemizde gençlerimizin ve kadınlarımızın daha çok temsil edildiği tecrübeli arkadaşlarımızın ve AK Parti düzce teşkilatlarının hafızası olan, ahde vefayı göreceğimiz bir yönetim anlayışını yansıtmaya çalışacağız.”

Bu sorulara yanıt veremedi

Öte yandan Keskin, basın açıklamasının sonunda, Öncü Haber Muhabirinin sorduğu, yeni yönetim listesini belirlerken, hangi kriteri baz aldınız? AK Parti İl Başkanlığı’na adı geçen ve adaylığını açıklayan isimler, yeni yönetimde yer alacak mı? Partinin küskünleri ne olacak? sorularını yanıtsız bıraktı.

HABER: Savaş ARI