AK Parti Kadın Kolları tarafından kadın emeğinin hak ettiği noktaya gelmesi için 81 ilde başlatılan “Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali Buluşmaları” kapsamında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, genel merkezdeki ekibiyle birlikte Düzce’ye geldi.

‘Kadınlara birçok destek var ama ya bilinmiyor ya cesaret edilmiyor’

Vekil Keşir’in ilk durağı Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesisleri oldu. Keşir, burada kadın STK’ları ve Düzceli kadınlarla kahvaltı programında bir araya geldi. Program hakkında şimdiye dek 30 ilde kadınlarla bir araya geldiklerini aktaran Keşir, “Göreve geldikten sonra teşkilatçılığın birinci işi şehirlere gitmek. Şu soruyu sorduk kendimizde ‘İllere gideceğiz, akşam ayrılacağız ve biz o ildeki kadınlar ne bırakacağız?’ Beyin fırtınaları yaptık. Bu program 81 ilde şunu yapmak istiyoruz. Son 20 yılda kadınlara yönelik destekler çok arttı. KOSGEB’den, Tarım ve Orman Bakanlığı’na, Ticaret Bakanlığı’nın kooperatif destekleri gibi. Fakat şunu gördük. Sahada ne yazık ki ya bunlar bilinmiyor. Ya da bilinse bile mesafeli kalınıyor. Kadınlar cesaret edemiyor. Biz bunları anlatmak istedik.” dedi.

Kadınları dinledi, destek sözü verdi

Daha sonra Düzceli kadınlara söz veren Keşir, onların öykülerini ve taleplerini dinledi. Düzce’nin girişimci kadınları da yapmış olduğu çalışmaları anlatarak ileriye götürmek adına Keşir’den destek istedi. Vekil Keşir de dinlerken bol bol not alarak projeler için yapılabilecekler noktasında Ankara’da destek olacağını söyledi.

Özlü: Belediyenin tüm imkânları kadınların hizmetinde

Programa sonradan katılan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de Düzce’de kadınların görünürlüğünün artması ve ekonomiye katılması için belediye eliyle her türlü desteği verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini söyledi. Özlü, ‘Düzce Belediyesi’nin bütün imkanları nesi varsa siizn hizmetinizde. Tabii Ayşe Hanım Türkiye’nin her tarafından bu toplantıları yapıyor. En iyi toplantının Düzce’de olmasını arzu ediyorum.” diye konuştu. Erguvan Tesisleri’ndeki program hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Daha sonra Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’ne geçen Vekil Keşir, burada Düzce Belediye Başkanı Özlü ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Girişimci olmak isteyen kadınlar başarı hikâyelerini dinleyecek

Vekil Keşir, Düzce programına öğleden sonra Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan Kadın Emeği Türkiye'nin İstikbali Buluşmaları Toplantısı ile devam edecek. Burada KOSGEB, Tarım İl Müdürlüğü, İŞKUR, Ticaret Bakanlığı gibi kamu kurum ve kuruluşları,  kadınların üretime destek vermesi için sağladığı hibe, kredi, fon ve projelerini anlatacak. Bunun yanı sıra Düzce’de daha önce bu teşviklerden faydalanarak, işletme ve meslek sahibi olan kadınlar da başarı öykülerini girişimci olmak isteye kadınlarla paylaşacak.

Toplantının ardından aynı yerde düzenlenecek olan AK Parti teşkilatı toplantısına da katılacak olan Keşir, partililerle bir araya gelerek Düzce’de yapılması planlanan projeler hakkında görüş alışverişinde bulunacak.

Düzce Valisi Cevdet Atay’ın girişimleriyle Düzce’ye kazandırılan Kadın Emeği Merkezi’ni de gezecek olan Keşir, burada emeklerini ekonomiye kazandıran kadınlarla bir araya gelecek. Keşir’in Düzce programı akşam saatlerinde AK Parti Düzce İl Başkanlığı ziyareti ile son bulacak.

HABER: Mehmet GÜNESEN