AK Parti 6. Olağan Düzce İl Kadın Kolları Kongresi, Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kongreye AK Parti teşkilatı tam kadro katılırken MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu ile Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin de katılım sağladı.

Pandemi tedbirlerine özen gösterilerek yapılan kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile divan heyetinin seçilmesiyle başladı. Ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongreye gönderdiği video mesaj izletildi.

ASUK: “SİYASETE İLK KEZ BAŞLAMIŞ GİBİ HEYECANLIYIM”

Daha sonra AK Parti Düzce İl Kadın Kolları Başkanı Gönül Asuk sahneye çıkarak kongreye katılanları selamladı. Asuk konuşmasına kongre salonunu doldurarak kendilerini yalnız bırakmayan partililere teşekkür ederek başladı. 2004 yılından bu yana aktif siyaset hayatına devam ettiğini sözleyen Asuk, “Ama inanın bugün sanki ilk kez siyasete başlamış gibi heyecanlıyım. Heyecanımı mazur görün. Bu heyecan olmazsa da bu işle böyle güzel olmaz diye düşünüyorum. 10 Ağustos tarihinde görev bize tebliğ edildiğinden bu yana 6 aylık süre içerisinde ekip arkadaşlarımla beraber elimizden geldiğince çalışmalara başladık ve sürdürdük” dedi.

“ÇALINMADIK KAPI, ALINMADIK GÖNÜL BIRAKMAYACAĞIZ”

Aynı kararlılıkla görevine devam edeceğini vurgulayan Asuk, “Rabbim nasip ederse ve sizlerin de teveccühüyle bundan sonra da görevimize devam edeceğiz. Rabbim bu kutlu yolda böylesine bir toplulukla hizmet etmeye devam etmeyi nasip etsin inşallah. Hepinize ayrı ayrı çok çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar bu partiye hizmet etmiş, bir zerre kadar dahi olsa emeği olan kim varsa hepsinden Allah razı olsun. Bundan sonra da biz ekip arkadaşlarımızla birlikte çalınmadık kapı, alınmadık gönül bırakmayacağız” dedi.

“14 YILLIK SİYASİ GEÇMİŞİM YAPACAKLARIMA REFERANS”

14 yıllık siyasi yaşamına vurgu yapan Asuk, “Ben eğer 14 yıldır bu partideysem bunun bundan sonrası için de referans olacağını düşünüyorum. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyorum” sözleriyle de partililere güven verdi.

KEŞİR: “KADINI HAK ETTİĞİ ETKİNLİKTE KILMAK İÇİN ÇABA GÖSTERDİK”

Asuk’un ardından söz alan AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ise, “Teşkilatımızın her kademesinde görev yapan her bir kardeşimiz bu davayı ilmek ilmek ören insanlardır. Sayın Cumhurbaşkanımızla 2001’de bu yola çıktığımızda Türkiye’de ve siyasette kadının görünür olduğunu söylemek mümkün değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın düsturu ‘Kadını dışlayan bir toplum gücünün yarısını dışlamış demektir ve kadınsız bir siyaset eksiktir, yarımdır’ diyerek bizlere yol gösterdi. Biz onun öncülüğü ve kararlılığında tüm alanlarda kadını hak ettiği etkinlikte kılmak için çaba gösterdik” dedi.

“KADINLAR EĞİTİMDE EŞİT FIRSAT İLE GÜÇLENİYOR”

Kadının yaşamın her alanında güçlendirilmesi için çalışmalara devam edileceğini söyleyen Keşir, “Kadının siyasi varlığından bahsediyorsak önce kadının güçlendirilmesinden bahsetmemiz gerekiyor. Toplumun yarısını oluşturan kadınlar eğitime erişimdeki eşit fırsatla güçleniyorlar” ifadelerini kullandı.

Seçime tek aday olarak giren mevcut başkan Gönül Asuk, 2020 Ağustos ayında genel merkez atamasıyla geldiği görev için bu kez partililerin oylarıyla devam etme yetkisini aldı.

ASUK'UN YÖNETİM LİSTESİ ŞU ŞEKİLDE:

HABER: Mehmet GÜNESEN