Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, AK parti Düzce Milletvekilleri Fahri Çakır ve Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, şehrin yollar noktasındaki sıkıntı ve taleplerini gerçekleştirilen özel toplantı ile Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na aktardı.

Telekonferans yöntemi ile Bakan Karaismailoğlu’yla yapılan toplantının detaylarını Öncü Haber’e açıklayan AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin şunları belirtti: “Bu sabah 10.30’da Ulaştırma Bakanımız İsmail Bey Düzce Valisi, AK Parti Düzce Milletvekilleri, Düzce Belediye Başkanı eşliğinde bir toplantı düzenledik. Biliyorsunuz sayın bakan yeni atandı görevine. Bizde bu toplantı ile beraber Düzce’nin sorunlarını dile getirme şansı bulduk. Bizde gündemimizde olan konuları tek tek dile getirdik. Bu konuların içinde en önemlisi Düzce Kuzeybatı Çevre Yolu. Bu yol Düzce için çok önem arz ediyor.  Bunun altını çizdik. Daha sonra Fiskobirlik Kavşağı’nın düzenleme çalışmalarını dile getirdik. 145 kilometrelik bir bisiklet yol ağı var onun altını çizdik.”

İlçelere istenen yatırımlar da aktarıldı

İlçelerde devam eden projeler hakkında da Bakan Karaismailoğlu’na bilgi verdiklerini belirten Keskin şunları aktardı: “Akçakoca sahil yolu ile ilgili takip ettiğimiz konuyu aktardık. Bu yol da bizim için çok önemli. Gölyaka’da sportif havacılık pist yapmak istiyoruz bunu dile getirdik. Akçakoca’da yeni balıkçı barınağı projesi ve yeni yat limanı projesini bakan beye ilettik.  Bu konular hem bizlerin hem de milletvekillerinin takip ettiği konular. Melenağzı Köprüsü’nün yükseltilerek yeniden yapılması ve özellikle Düzce-Yığılca yolu ile ilgili paylaşımlarda bulunduk.  Daha sonra Gölyaka’da bulunan otoban kavşağının düzenlenmesi ile ilgili taleplerimizi tekrarladık. Bütün ilçelerde yarım kalan işlerin tekrar tekrar üzerinden geçtik. Gümüşova’da alt geçidin olması ve Kaynaşlı’da yan yolların asfaltlanması ile ilgili ve Üçköprü Köyü’nde olan alt geçit sorunun bakan beye ilettik.

Çilimli için özel talep

Çilimli için önem taşıyan bir talebi de Bakan Adil Karaismailoğlu’na ilettiklerini belirten AK Parti İl Başkanı Keskin, şunları kaydetti: “D-100 karayolu ile Çilimli’nin bağlantı yolunu Çilimli Belediyesi bünyesine katmak istiyoruz. Bu konuyu bakan beye ilettik. Bu bizim için önemli bir konu. Çilimli’de özellikle sapak mevkilerinde doğalgaz alamayan evler var. Bu yolu belediyeye kazandırarak bu evlere doğalgaz getireceğiz. Biliyorsunuz PTT Ulaştırma Bakanlığı’na ait. Düzce’de ki PTT’nin eksiklerini Bakan beye ilettik. Gölyaka’da 4 yıldır bitmeyen bir PTT binası var. Bu konu ile ilgili tekrar dikkatini çektik bakan beyin. Bakan bey bütün notlarını aldı. Bürokratları olsun, Karayolları Genel Müdürü olsun bütün notlarını aldı. Bizde bunu takip edeceğiz. İnşallah bu projeler bitince bizde Düzceliler ile paylaşacağız.”

Düzce’nin merakla beklediği Yüksek Hızlı Tren ile ilgili Bakan Karaismailoğlu’ndan bilgi alan Başkan Keskin projenin sonuna gelindiğini aktararak şunları söyledi: “Son zamanlarda Düzce’nin gündeminde olan YHT meselesi ile ilgili bir konu gündeme getirdim. Şuanda sonuçlar çıkmak üzere bilgisini aldım. Bürokratlar çalışıyor. Yap- işlet- devret modeli ile yapılacağı için en rantabl hangisiyse buna bakılıyor ve fizibilitesi çıkartılıyor. Burada AK Parti olarak biz Düzce’ye en yakışacak en kullanışlı olacak bu projeyi Cumhurbaşkanımıza verdik. Ulaştırma bakanımız projenin sonuna geldiğini belirtti. Düzce’nin çıkarı için AK Parti olarak biz her şeyi yapıyoruz.”