7 Haziran’da küçük oranda oy kaybeden ana muhalefet partisi CHP, 1 Kasım seçimlerine hızlı bir biçimde hazırlanıyor. Bu doğrultuda, güncellediği seçim bildirgesini yüksek olasılıkla 30 Eylül’de kamuoyuna tanıtmaya hazırlanan CHP’de ana seçim sloganı, koalisyon görüşmeleri sürecinde de sıklıkla kullanılan “Önce Türkiye” oldu. Koalisyon müzakereleri sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti çıkarlarını ve kişisel çıkarları bir kenara bırakarak ülke çıkarlarını hedef alan bir süreci yönetmesinden hareket edilerek belirlenen slogan çerçevesinde, Reklam kampanyası da hazırlanıyor.
Bayram sonrası güncellenen bildirgenin ardından reklam kampanyasının Ekim’de görücüye çıkması bekleniyor. Seçim bildirgesinde yapılan güncellemelerin en önemli bölümünün genç seçmenle ilgili olacağı, 7 Haziran’da yeteri kadar ulaşılamayan genç seçmene 1 Kasım’a kadar ulaşılmasının hedeflendiği belirtiliyor.

2011’e dönüş

Kılıçdaroğlu, seçim kampanyasında 30 Mart 2014 ve 7 Haziran 2015 sürecinde uyguladığı, günde 3 hatta 4 miting yapmak yerine, 2011 seçimlerinde uyguladığı ilçe turunu ön plana çıkaracağı bir program talimatını verdi.
Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarına partinin gerçekçi hedefi olarak yüzde 29-30 bandını gösterdiği ve milletvekili sayısının 150’ye çıkabileceği düşüncesini paylaştığı belirtiliyor. Alınan bilgilere göre, Kılıçdaroğlu, vekil artışını iki temel parametreyle karşılanacağına dikkati çekiyor.

Sürpriz beklenmiyor

7 Haziran seçimlerinde 10 binden az oy ile kaybedilen kentler bulunduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, bu kentlerde 1 Kasım’da CHP’nin vekil çıkarabileceğine dikkati çekiyor. Adıyaman, Ardahan, Niğde, Kahramanmaraş, Tunceli, Rize, Düzce ve İzmir gibi kentlerde yapılacak lokal çalışmalarla vekil artışı sağlanacağı belirtiliyor.

CHP, Düzce’de 2011 genel seçimlerine göre 7 Haziran’da oyunu 8 bin 891 artırmıştı. 2011 seçimlerinde 26 bin 482 oy alan altıok,  Düzce’de yüzde 12,42’lik oy oranına sahipken 2015’te oy oranını yüzde 16,06’ya çıkarmıştı.