16 Nisan'da Türkiye'nin sandık başına gideceği Anayasa Değişikliği Referandumu için geri sayım sürerken, bu süreçte sık sık milletvekili seçildiği şehre ziyaretler gerçekleştiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ilçe mitinglerine başladı. Bu doğrultuda ilk ilçe mitingi için öğle saatlerinde eşi Onur Özlü ile birlikte Gümüşova'ya gelen Bakan Özlü'yü partililer, Gölyaka Gişeleri'nden karşıladı. Karşılama heyeti ile selamlaştıktan sonra ilçeye hareket eden Bakan Faruk Özlü, Gümüşova Meydanı'nda kalabalığa seslendi. Özlü'nün 'Evet Mitingi'nde Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Eski Milletvekili Fahri Çakır, bazı belediye başkanları ve AK Parti'nin tüm taşkilat ve kademe başkanları hazır bulundu.

Daha güçlü bir Türkiye için anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin gerekliliğine işaret eden Bakan Özlü, Gümüşovalı vatandaşların 16 Nisan'da sandığa gittiklerinde evet oyu vermesini istedi.



 "Biz sözümüzün arkasındayız"
Alkışlarla çıktığı platformdan halkı selamladıktan sonra "Bu güzel havada hep birlikteyiz." diyerek konuşmasına başlayan Bakan Özlü, şöyle devam etti: "Daha önce buraya çok defa geldim ve Gümüşova'nın sıcaklığını ve yakın ilgisini her zaman gördüm. Size şükranlarımı sunuyorum.

Biliyorsunuz bir halk oylaması yapacağız tercih "evet" veya "hayır" diyeceğiz. Bütün siyasi partiler seçim dönemlerinde yeni bir anayasa yapma sözü verdiler, biz de söz verdik. Bakın yeni anayasa yapmak için CHP, MHP ve AK Parti hepsi söz verdi. Biz sözümüzün arkasındayız, her zaman da bunun arkasında olduk ama diğer partilerden bunun sözünü alamadık. Diğer partilerin de katılımıyla bir komisyon kuruldu 60 madde görüşüldü. Sonra ikinci komisyon oluşturuldu ancak masalar dağıldı. En son 15 Temmuz'dan sonra Bahçeli'nin "Getirin konuşalım, millete gidelim" çıkışından sonra bugünlere geldik. Bizim amacımız tertemiz bir anaysa yapmak. Ama tek başımıza olmaz gücümüz yetmiyor. Biz de MHP ile oturduk ve 18 maddede karar kıldık."




"Seçimle diktatörlük gelmez küllüm yalan"
Anayasa değişikliği teklifi konusunda basında yer alan demeç ve haberlere atıfta bulunan Bakan Özlü "Kafaların karışmaması mümkün değil." dedi. Özlü, "Diyorlarki "Anayasa gelirse meclis fesih olacakmış, bir adama bu kadar yetki fazla değil miymiş, bu anayasa değişikliği diktatörlüğe götürecekmiş." Bunları söylüyorlar. Bunları CHP, FETÖ'cüler, PKK, DAEŞ söylüyor. Bakın diktatörler darbeyle gelir seçimle gelmez. Biz 15 yıldır iktidardayız her zaman seçim zamanında yapılmasını savunduk. Seçimle diktatörlük gelmez, küllüm yalan. Bir diğer konu bu kadar yetki bir kişi de olur mu? Biz geldiğimizden beri çalışıyoruz "Büyüyelim, gelişelim" diye çırpınıyoruz. Biz bu yetkiyi büyümek, gelişmek için istiyoruz. İş yapmaya niyetiniz yoksa yetki istemezsiniz. Türkiye'de buna kimsenin niyeti yok." dedi.

"Biz herkesin her işi yaptığı bir sistem istemiyoruz"
Özlü şöyle devam etti: "Her seçim oy kullanıyoruz. Neden ? Milletvekillerini seçmek için yani yasama için. Oradan da bir yürütmek çıkarıyoruz. Biz bu yeni sistemde yetkileri ayırıyoruz. Gelişmiş toplumlarda herkes kendi işini yapar. Biz herkesin her işi yaptığı bir sistem istemiyoruz. Yeni sistemin en büyük getirisi bu yapacak. Yasama, yürütme, yargı herkes kendi işini yapacak."

"CHP yönetimi çok iyi çalışmıyor. Çalışmazsanız iktidara gelemezsiniz"
CHP'ye oy veren vatandaşlara seslenerek konuşmasını sürdüren Bakan Faruk Özlü, şu ifadeleri kullandı: "İş yapmak isteyen yetki ister. Biz görüyoruz ki CHP'li kardeşlerimizin oy verdiği CHP yönetimi çok iyi çalışmıyor. Çalışmazsanız iktidara gelemezsiniz. Biz çalışıyoruz. Çalışmayınca, okumayınca olmaz. İki şey için evet oyu vereceğiz. Birincisi Düzce için, ikincisi Gümüşova için ve Türkiye için. Tıkır tıkır çalışan bir sistem için oy vereceğiz. Bu bir miting değil, siyasi toplantı değil, burada sohbet ediyoruz. Hayır oyu vermek ne Gümüşova'nın ne Türkiye'nin hayrına. Bu referandum da kişileri değil sistemi için oy vereceğiz. Türkiye'yi kalkındırmak tıtkır tıkır işlemesi için oy vereceğiz. 18 madde var hepsini anlatabilirim ama ders gibi olur bunu istemem."



"Rütbeli kişilerle adalet olmaz"
Yargı tarafsızlığı üzerinde de duran Bakan Özlü, şunları söyledi: "'Yargı tarafsız olacak' deniliyor. Bunu anayasa ile garanti altına almak istiyoruz. Yargı tarafsız olmasın denilebilir mi? Bu 18 maddeden biri olan yargının tarafsız olması bu maddelerde var, buna tabii ki evet diyeceğiz. İkincisi yargının askerisi, sivili olmaz. Rütbeli kişilerle adalet olmaz. Yargıyı tarafsız hale getiriyoruz.

Bu bir iktidar parti meselesi değil. Bu bir halk oylaması, seçim oylaması. Gümüşova için Düzce için evet oyu kullanacağız."

"Her şeye hayır diyorlar ne zaman iş yapacağız?"
Seçimlerin 2019'da yılında olacağını anımsatan Bakan Özlü, şunları kaydetti: "Geçen sene diğerlerine oy vermiş olabilirsiniz saygı duyuyoruz. 2019'da yine istediğinize oy verin ama 16 Nisan'da hepinizden evet oyu bekliyoruz. Biz başkanlık sistemini savunuyoruz CHP, parlementer sistemi savunuyor. CHP'ye söyledik; "Ayrı ayrı anayasalar yapalım, bunu oylayalım, meclisten geçirelim ve millete gidelim." dedik. Bugün bu teklif kabul olsaydı elimizde evet veya hayır değil, parlementer ve başkanlık sistemini esas alan iki sistem olacaktı ve onu olayacaktık. Her şeye hayır diyorlar ne zaman iş yapacağız?"


"Etrafımız ateş çemberi"
"Bizler siz Gümüşovalılar'dan güçlü bir evet desteği istiyoruz." diyen Bakan Özlü, bunu milletin geleceği için istediklerini vurguladı.
Özlü, "Etrafımız ateş çemberi. Dünyanın güvenliğini sağlayan hiçbir örgütten ses çıkmadı. Türkiye kendi imkanlarıyla bir Fırat Kalkanı Operasyonu başlattı. Kimsenin desteği olmadı. Güçlü bir Türkiye olmasa bu operasyon yapılabilir mi? Güçlü bir iktidar olmasaydı sayın cumhurbaşkanımız olmasaydı bu yapılabilir miydi? Eğer bunlar olmasa Türkiye'de çok farklı bir rejim ortada olabilirdi. Güçlü bir Türkiye olmak için yol bizim önerdiğimiz Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi'nden geçiyor. "Dünyanın hiçbir yerinde buna benzer bir sistem yok." deniliyor. Dünyanın hiçbir yerinde 3 terör örgütüyle uğraşan başka ülke de yok. Yeni bir sistem şart. Bunu sistemin yenilenmesi gibi görün. Bu maddeleri. Bir tanesi bile evet demek için yeterli. Gümüşova'dan yüzde yüz evet bekliyoruz. Hepinizin gönlü rahat olsun tertemiz bir sistem öneriyoruz. Önerdiğimiz sistemi mevcut sistemle karşılaştırın çok daha kusursuz bir sistem öneriyoruz."


"16 Nisan'da çok güçlü bir sesle evet diyeceğiz"
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ise şöyle konuştu: "Gümüşova AK Parti'ye her daim destek gösterdi, tekrar teşekkür ediyorum. 16 Nisan'da çok güçlü bir sesle evet diyeceğiz. Daha önce teşkilatımızda görev yapanlar ve bizler sizi her zaman ziyaret ediyoruz. Bunu sadece seçim zamanında yapmıyoruz. 16 Nisan Türkiye'nin güçlü olması için önemli bir gündür. Biz de bu güçlü sesi ve heyecanı Gümüşova'da görüyoruz. Gümüşova 16 Nisan'da da evet diyecek. Biz her zaman başarmayı sizlerin sayesinde yaptık. Sadece oy vermekle olmuyor bunu 15 Temmuz'da gösterdiniz. Bunu 16 Nisan'da da göstereceğinizden eminim."