Bugün yapılan İl Genel Meclisi seçimleri, siyasetin de gündemiydi. Çiğdem Günal, AK Parti tarafından aday gösterilirken, MHP’nin de desteği ile 21 Meclis Üyesinin oylarıyla yeniden başkan seçildi.

“Biz MHP olarak hiçbir zaman menfi hareket etmeyiz”

Seçimlerin ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, yapılan seçimlerin Cumhur İttifakı'nın ruhuna yakışır bir şekilde yapıldığını belirtti. Daha önce, yeniden başkan seçilen Çiğdem Günal ile aralarında yaşanan protokol krizinin hatırlatılması üzerine Caboğlu, “Şimdi biz Milliyetçi Hareket Parti’si olarak deminde söylediğim gibi hiçbir zaman nefsimizle hareket etmeyiz. Tabii o zaman yanlış anlaşılma bir olay olmuş olabilir. Çiğdem Hanıma sonrasında destek konusunda biz Cumhur İttifakı ile hareket ederiz.  Tasarruf Sayın Başkanımızdır. Bizde o yönde halkımızın istediği şekilde Düzce’ye hizmet nasıl daha iyi yapılır şeklinde bir tasarrufumuz vardır” şeklinde konuştu.

“Bugün yapılan seçimler Cumhur İttifakına yakışır şekilde gerçekleşti”

Çiğdem Günal’ın yeniden  Başkan seçildiği İl Genel Meclisi seçimlerinin, Cumhur İttifakının ruhuna yakışır bir şekilde gerçekleştirdiğini dile getiren Caboğlu, “Biliyorsunuz 15 Temmuz’dan sonra halkımızın göstermiş olduğu Cumhur İttifakını Düzce’de de 31 Mart Yerel seçimlerinde AK Parti de 15, Milliyetçi Hareket Partisinde 6 sandalye vererek Düzce’de seçmen ne dediyse biz onu yapmış olduk. Yani seçmen diyor ki; Düzce’yi AK Parti İle Milliyetçi Hareket Partisi yani Cumhur İttifakı hizmet etsin. Bizde bunun için Sayın Başkanımız ile istişare ettik, Cumhur İttifakına yakışır bir şekilde meclis tablosunu şekillendirdik.  Biz Milliyetçi Hareket Parti’si olarak hiçbir zaman nefsi hareket etmedik. Her zaman halkımıza hizmet noktasında en faydalı şekil nasıl olur şeklinde tasarrufumuz olmuştur.  Düzce’mize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Keskin: “Çiğdem Günal istişare ile aday gösterildi”

İl Genel Meclisi Başkanlık seçimleri öncesinde kamuoyunda sıkça başkanlık için adı geçen ve AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır’ın da desteklediği eski Belediye Başkanı Dursun Ay’ın neden aday gösterilmediği yönündeki soruyu yanıtlayan AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, “Burada Dursun Ay Başkanımız Düzce’ye Belediye Başkanlığı yapmış, Belediye Meclis Üyeliği yapmış bizim teşkilatımızın çok değerli bir üyesidir. Daha 1-2 arkadaşımızın da adı geçti. Arkadaşlar biz her türlü istişareleri yaptık. Milletvekillerimizle, Belediye Başkanlarımızla hatta Muhtar Derneği Başkanı ve muhtarlarla bile görüştük.  Sonucunda herkes kendi isteğini konuştu ve sonuç olarak bir isim çıkardık. Bu istişarelerimiz sonucun da bir karar verdikten sonra tüm milletvekillerimiz ve tüm Belediye Başkanlarımızla AK Parti’nin adayı Çiğdem Günal olmuştur. Genel Merkezimize de bunu bildirdik. Dolayısıyla burada bir sıkıntı yok. tabi daha önceden aday olmak isteyenler çıkar bir kulis yapılır bunlar çok doğal şeyler. Ama teşkilatımız onay verdikten sonra herkes o adayın etrafında birleşir. Bu şimdiye kadar böyle olmuştur ve şimdiden sonra da böyle olacaktır” ifadelerine yer verdi.

“Önceliğimiz millettir”

“Bu gün Cumhur İttifak’ına yakışır bir şekilde İl Genel Meclis Başkanı seçimini tamamlamış olduk” diyerek konuşmasına devam eden Keskin, “İnşallah hayırlara vesile olur.  Burada İl Başkan’ıma teşekkür ederim. Sadece İl Genel Meclis’i Özel İdare’de değil Düzce’nin her ilçesinde biz beraber istişare ederek bir sorun, bir sıkıntı varsa nefislerimizden arınmış bir şekilde üzerine giderek bu halkın isteği doğrultusunda bu millete hizmetkâr olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Önceliğimiz millettir bunun altını çiziyorum. Diğer taraftan, İl Özel İdaremiz bu iki sene içinde köylerimizde ve şehir merkezimizde başarılı işler yaptılar. Ben bütün meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Bakın bir kıyaslama yaparsak 2004 yılında başlayan Yerel Yönetimler de Düzce’de 11 kilometre asfalt yapılırken geçen yıl 150 kilometre sıcak asfalt yapıldı. Biliyorsunuz geldiğimiz günden itibaren nasıl daha fazla hizmet yapabiliriz diye düşünüyoruz.  Özellikle Taş Ocağını İl Özel İdare bünyesine aldık. Bütün asfalt yapımında tüm işlemler Özel İdare bünyesinde yapılıyor. Bu işlen Türkiye’de sadece sayılı illerde var. Herkes özel şirketlere ihale ederken biz kendimiz yapıyoruz. Dolayısıyla 1kilometre asfalt yapacaksak 2 kilometre asfalt yapmanın derdindeyiz. Buradaki bütün köylerimizde, kimsenin kendi köyü, kendi bölgesi ve kendi akrabaları diye böyle bir şey yok arkadaşlar. Kimin ne ihtiyacı varsa ana yollardan başlayarak, bir köyün ana yolu varken diğer köyün ana yolunu yapmıyoruz arkadaşlar. Bu adaleti sağladık. Alnımız açık, her köye gidiyoruz. Çeşitli programlara katılıyoruz. Burada önemsediğimiz adalet duygusu. Biz elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Biz dediğimiz gibi özellikle İl Başkanımla beraber bütün olayları değerlendiriyoruz. Haftada birkaç defa bile görüştüğümüz oluyor. Sonucunda siyaset zamanı siyaset yapacağız ama şu an hizmet zamanı. Bu millete hizmetkar olabilmek için gece gündüz çalışacağız. Özel idarenin çalışmalarından memnunum. Özel İdarenin, başta Sayın Valimiz, Genel Sekreterimiz, Bürokrat ve çalışan işçi kardeşlerime teşekkür ediyorum. inşallah önümüzde ki 3 yıl çok daha fazla hizmetlerin alınacağı yıllar olacak. Ben hayırlı olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

“Kimseye sormadan bu kararları almıyoruz”

Öncü Haber Muhabirinin “Çiğdem Günal’ın yeniden İl Genel Meclisi Başkan adayı gösterilmesinde Milletvekili Ayşe Keşir’in bir etkisi oldu mu?” sorsuna yanıt veren Keskin, son olarak şu ifadelere yer verdi:

“Hepsiyle ben istişare ettim. İsimler üzerinde değil teşkilat üzerinde bir birlik sağladık.  Burada teşkilatımızın vereceği karar son nihai karardır. Dolayısıyla biz kimseye sormadan bu kararları almıyoruz.”

Günal: “Eski defteri kapatıp, yeni bir defter açtık”

Yapılan seçimlerde AK Parti ve MHP’li 21 Meclis Üyesinin oyları ile yeniden İl Genel Meclisi Başkanı seçilen Çiğdem Günal ise, bir kez daha güven tazelemenin mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, “Öncelikle bu seçimde bana oy veren AK Partili ve MHP’li meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bir kez daha güven tazelemek gerçekten çok güzel.  Tabii bu süreçte AK Parti İl Başkanı Mustafa Başkana, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhami Beye teşekkür ediyorum. Onların destekleri ile birlikte tüm meclis üyesi arkadaşlarımızın 21 oyuyla yeniden Meclis Başkanı seçildik. Burada şunu söylemek istiyorum, biz burada 2 yıllık süreyi geçirdik, bir defter kapattık. İyisi ile -  kötüsüyle, yanlışıyla – doğrusuyla. Geçen dönem yapmışsak bir yanlışlık, o yanlışlarımızı düzelterek bu dönem daha sıkı bir şekilde, Meclis Üyelerimizle, Özel İdare Çalışanlarımızla, Genel Sekreterimiz ile Vali Beyle koordinatlı çalışarak Düzcemiz’e hizmet etmek istiyoruz” dedi. 

“Caboğlu ile sözlü tartışmamız oldu. Bu konuyu uzatmaya gerek yok”

İl Genel Meclisi’nde 6 Meclis Üyesi ile birlikte kendisine destek veren MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu ile geçmişte yaşadıkları protokol krizinin hatırlatılması üzerine Günal, “Ben o günlerde de bir açıklama yaptım. Bir yanlış anlaşılma olduğunu söylediğim halde, maalesef bu olay benim tarafıma lanse edildi. İlhami Başkanla bizim hiçbir zaman, hiçbir şekilde sıkıntımız olmadı. Evet, küçük bir laf ile ilgili bir tartışmamız oldu, ama bu normaldi bizim ile ilgili. İlhami Beye de teşekkür ediyorum tekrar yine. O konunun çok fazla uzatılmasını gerektiğini de düşünmüyorum. Biz İlhami Beyle bu işi kapattık zaten. Şu anda aramızda bir problem yok” açıklamasında bulundu. 

HABER: Savaş ARI