AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla getirildiği AK Parti Genel Merkez Kadın kolları Başkanlığı koltuğunda bir yılı geride bıraktı. Geçen 12 ayda kadın girişimciliğine teşvik için 81 ili karış karış gezen Keşir, memleketi Düzce için Ankara’da çalışmayı sürdürerek sağlık yatırımları başta olmak üzere birçok konuda müjdeler verdi.

Yaptığı çalışmalar ülke sınırlarını aşan AK Parti’nin kadından sorumlu ismi Keşir, beraberindeki heyetle birlikte birtakım temaslarda bulunmak ve gurbetçi kadınların sorunlarını tespit etmek üzere Almanya’ya gidiyor.

Heyet, 30 Mart- 1 Nisan 2022 tarihleri arasında Berlin ve Köln şehirlerinde bir dizi program gerçekleştirecek. Keşir, 30 Mart- 1 Nisan 2022 tarihleri arasında Berlin ve Köln şehirlerinde bir dizi program gerçekleştirecek. Almanya’daki yerleşik sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek olan heyet, AK Parti Berlin Temsilciliği başta olmak üzere çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

Yakın zamanda Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirilen Uluslararası Demokratlar Birliği’nin (UID) Kapasite Geliştirme ve Eğitim Çalıştayı’nda Almanya’ya davet edilen Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Keşir, davete karşılık olarak UID’yi de Köln’de ziyaret edecek. Bu bağlamda Keşir, UID yetkililerine AK Parti’nin kadın politikaları ve Kadın Kolları olarak yürütülen projelerle ilgili değerlendirmelerde bulunacak, UID’nin çalışmaları hakkında bilgi alacak.

‘Türk kökenli kadınların, güçlendirilmesini istişare edeceğiz’

Kadının siyasete katılım oranının artırılması ve beşeri sermayenin güçlendirilmesinin önemsedikleri konuların başında geldiğini belirten Keşir, “AK Parti iktidarında, temel haklar, eğitim, sağlık politikaları başta olmak üzere kadını güçlendirecek devrim niteliğinde düzenlemelere imza atıldı.  Kadının siyasi katılımı ilk defa yüzde 17 seviyesini gördü.  Bu oranın daha da artması eğitim, istihdamda eşit fırsatlar, güçlü STK çalışmaları ile mümkün. Ayrıca kadına yönelik şiddetle mücadelede en önemli çalışma alanlarından biri de kadının güçlendirilmesi. Bu vesileyle, yurtdışı programımız kapsamında Alman-Türk yetkililer ve siyasiler ile bir araya gelip Türk kökenli kadınların, kız çocuklarının daha da güçlendirilmesini öncelikli olarak istişare edeceğiz” dedi.

‘Vatandaşlarımızın beklentilerini ve sorunlarını dinleyeceğiz’

Almanya programında Türk vatandaşlar ve STK ile bir araya gelecek olan Keşir, “Türk vatandaşlarımızın mahallelerini ziyaret edeceğiz. Kadınların güçlendirilmesi en öncelikli konumuz. Aramızda kilometreler olsa da Türkiye'de kökleri bağları itibariyle oradaki kadınlar da bizim kardeşimiz. Hem uyum hem de iki ülke mevzuatı açısından kadınların gelecek beklentileri bizim için önemli. Kadınlar başta olmak üzere vatandaşlarımızın beklentilerini ve sorunlarını dinleyeceğiz.” şeklinde konuştu.