AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı ve 65.Hükümetin Bakanı Faruk Özlü, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde çalışmalarını her geçen gün artırarak devam ediyor. Sivil toplum kuruluşları ile olan temaslarda bulunmaya ayrıca önem veren Özlü’nün bugünkü durağı Gürcü Derneği oldu.



Özlü, her ayın ilk haftası dernek binasında düzenlenen ve Gürcüleri bir araya getiren “Gürcü Mutfağı Günü”ne konuk olan Özlü, Gürcü Derneği Başkanı Aydın Kubilay tarafından karşılandı.

Ziyarette Özlü’ye AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de hazır bulundu. Ayrıca kendisi de Gürcü olan Bolu ve Düzce Doğa Okulları Kurucucusu iş insanı Önder Tonyalı da “Gürcü Mutfağı Günü” nedeniyle programda hazır bulundu.



“Hele böyle bir sofra varsa her zaman gelirim”
Burada bir konuşma yapan Özlü, ziyarete ilişkin şunları söyledi:

“Ben aslında bugün buraya nezaket ziyaretinde bulunmaya geldim. Ama bakıyorum ki sofra muhteşem, geleneksel Gürcü yemekleri var. Çok teşekkür ediyorum. Normalde seçim zamanlarında biz ziyaretlerde bulunuyoruz ve bu yüzden eleştiriler de alıyoruz. Beni çağırdınız da gelmedim mi? Hele böyle bir sofra varsa her zaman gelirim.”



“Bu şehre karşı sorumluluklarımız var”
“Düzce Benim evim” diyen Özlü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çünkü biz burada doğduk, büyüdük, yetiştik ve buradan Ankara, İstanbul’a Türkiye’nin farklı şehirlerine gittik. Görevlerde bulunduk. Ama ne yaparsak yapalım biz buralıyız, buraya aidiz. Atalarımız buralı, bu topraklarda gömülü. Bu şehre karşı sorumluluklarımız var. Muhtelif görevlerde bulundum, bürokraside çalıştım, muhtelif şirketlerde yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı yaptım. Bakanlık yaptım, milletvekilliği yaptım ama neticede ben Düzceliyim.”



“Farklı mutfakların olduğu bir sokak olacak”
Özlü ayrıca 23 Şubatta açıklamayı planladığı projelerinden birini de açıkladı. Özlü, şöyle konuştu:

“Partimizin kararı, cumhurbaşkanımızın takdiri ile belediye başkan adayı olarak gösterildim. Bugün bir belediye başkan adayı olarak Düzce için çalışıyoruz, Düzce için çok güzel projeler hazırladık. Bunları sizlerle 23 Şubat’ta paylaşacağız. Bunlardan birisi de Düzce çok farklı kültürlerin, toplumların, farklılıkların birlikte yaşadığı bir şehir olarak bir sokağımız olacak. Bu sokakta farklı kültürlerden gelen mutfakları tadabileceğimiz, bu mutfaklarda yemek yiyebileceğimiz bir bölgemiz olacak.”



“İnşallah Sayın Bakanım başkanlığı döneminde yardımcı olacaktır bizlere”
Dernek Başkanı Aydın Kubilay ise şunları kaydetti:

“Geleneksel 55.Gürcü Yemek Günü’ne Sayın Bakanımız teşrif ettiler. Biz her ayın ilk haftası bu yemek kültürümüzü yaygınlaştırmaya ve kaybolmasını engellemeye çalışıyoruz. Farklı kültürel faaliyetlere de devam ediyoruz. Dernekler olarak bizler de bu kadar yapıyoruz. Belediyeler de bize yardımcı oluyor. İnşallah Sayın Bakanım başkanlığı döneminde yardımcı olacaktır bizlere.”

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ