Kaynaşlı’nın bağımsız Belediye Başkanı Birol Şahin, 27. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Öncü TV’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Kanal yönetimi tarafından ağırlanan Başkan Şahin, Düzce’nin köklü ve güçlü basın kuruluşu Öncü Medya Grubu’nun tarafsız ve ilkeli yayınları ile takdir topladığını vurguladı. Ziyaret sonunda Öncü Haber mikrofonuna değerlendirmelerde bulunan Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, ilk olarak Öncü TV’nin yeni yaşını şu sözlerle kutladı:

“Öncü TV ile her zaman gurur duyduk”

“Öncü TV’yi 1994 yılından itibaren takip ediyoruz ve Öncü TV’nin 27. yılını kutluyoruz. İnşallah daha nice 27 yıllar diliyorum. Öncü TV bölgemizin ve Kaynaşlı ilçemizin sesi olmuştur. Bizim yapmış olduğumuz hizmetleri, fikirleri, duyguları ve düşüncelerimizi insanlara aktarılmasında önemli bir etkendir. Tabii basın televizyonu olarak, Öncü TV kendini kanıtlamıştır. Öncü TV’nin kurumsal bir yapısı da var. Yerel TV’yi aşmış ve uydudan yayın yapma durumu olacaktır. Öncü TV’nin Yönetim Kurulu Başkanına, siz değerli çalışanlara, personellere uzun yıllar, uzun ömürler diliyorum. Bütün çalışanlara kaza, bela olmadan daha nice 27. yıllara kavuşma dileğiyle, hepinizi tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. İnşallah Öncü TV bundan sonraki aşamada da kendini yenileyerek yoluna devam edecektir.

Biz Öncü TV ile her zaman gurur duyduk. İlkeli ve tarafsız bir habercilik yapıyorsunuz. Tabii ki eleştiriler de olacaktır, eleştirenler de vardır ama biz siyasetçiler olarak biz de her zaman eleştiriye açığız. Eleştiriler bizim hızımızı arttırıyor, heyecanımızı arttırıyor. Yerel basın ara ara görmüş olduğu olumsuzlukları halkımıza anlatmak durumundalar, bilinçlendirmek durumundalar. Olumsuzluklar bazen hizmetlerin yapılmasına vesile olur. Bu anlamda basının yeri çok büyüktür. Basın aynı zamanda halkımızın sesidir. Halkımızın anlatamadığı, dile getiremediği birçok konuları basınımız, televizyonumuz, sizler anlatıyorsunuz.  Bizleri yönlendiriyorsunuz. Bizleri o konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorsunuz.  Bu anlamda ben bütün Öncü ailesine teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Hayırlı, uzun ömürler diliyorum.”

“Bizim herkese kapımız açık, ben hala bağımsızım”     

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Kaynaşlı İlçe Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılım sağlaması sonrası hakkında yapılan ‘AK Parti’ye dönüyor’ yorumlarının hatırlatılması üzerine Başkan Şahin, şunları kaydetti:

“Ben kendimi partiler üstü bir belediye başkanı olarak görüyorum. Siyasetçi ayrımı yapmadım. Belediyemizin kapısına kim gelirse gelsin ilgi alaka gösteriyoruz. Parti ayrımı yapmıyoruz, siyasi görüş ayrımı yapmıyoruz. Açık-kapalı ayrımı yapmıyoruz. Herkes özgürdür. Bize gelen bütün davetlere katılıyoruz. Daha öncede CHP’nin kongresine katıldım. İYİ Parti kongresine katıldım. DEVA Partisi kongresine de katıldım. Gelecek Partisi’ni Kaynaşlı’da belediyemizde ağırladık. Geçenlerde AK Parti İlçe Başkanı toplantıya davet etti, davete katıldık. Yarın beni bir başka parti toplantısına davet etse yine gideceğim. Belediye başkanları partiden üstündür. Siyaset üstüdür. Başkanlığa seçildikten sonra siyaset yapmıyoruz.

Seçim zamanı geldiğinde aday olacaksak siyaset yapmaya başlıyoruz. Hiçbir partiyle görüşmüyorum ama ilişkilerimiz çok güzel. Bütün siyasilerle aramız iyi herhangi bir sorunumuz yok. Siyaset yaptık, bu siyasetten dolayı da ikili ilişkilere önem veriyoruz. Sonuçta siyaset gelip geçicidir, dostluklar kalıcıdır. Önemli olan dostluklardır. Sonuçta hepimiz hizmet yapmak için bu yola çıktık. Herkesin davetine icabet ediyoruz ama davet edildiğimiz halde gönderildiğimiz de oldu fakat onu çok kafaya takmıyoruz. Bizim herkese kapımız açık. Ben hala bağımsızım.    

“Halkın onay vermediği bir belediye başkanına belediyede bir görev verirseniz bu çok saçma olur”

AK Partili eski Belediye Başkanı Erol Bayraktar’ın Düzce Belediyesi’nde danışmanlık görevinin ardından Mezarlıklar Müdürlüğü’ne atanmasını sert dille eleştiren Başkan Birol Şahin, Başkan Özlü’nün yanlış bir tercih yaptığını savundu.

“Burada şöyle bir şey var bir belediye başkanı ilk seçiminde, seçimi kaybetmiş ise bu belediye başkanı başarısız bir belediye başkanı demektir. Benim için de olsa aynı şekilde geçerli. Halkın onay vermediği bir belediye başkanına belediyede bir görev verirseniz bu çok saçma bir şey olur. Akla, mantığa sığmaz. Kaynaşlı Belediyesi’ni batırmış, aşırı borca sokmuş, Kaynaşlı halkından destek alamamış birine Düzce’de makam verirseniz insanlara karşı farklı bir şey olur. Bunun takdirini kamuoyu verecek. Burada anlayamadığım tabii Sayın Faruk Özlü’nün takdiridir. Ama akıl var, mantık var yani siyasetçi birisi, siyaseti iyi bilen birisi ilk seçiminde başarısız olmuş bir belediye başkanı ve birçok hakkında şaibeli olan bir belediye başkanını getirip de bir makam veriyorsa o zaman bu çok yanlış bir şey olmuş olur.”               

 “Halkın onay vermediği birisi, bu aslında AK Parti’ye zarar verir”

Başkan Özlü’nün çevresindekiler tarafından yanlış yönlendirilebileceğine işaret eden Şahin, eleştirilerine şöyle devam etti:

“Özlü siyaseti bilmiyor, siyasetten gelmediği için eksikleri var. Tabii iyi insan olabilir, dürüst insan olabilir yani iyi niyetli de olabilir ama siyasette çok farklı. Önceden siyaset yapmış olsaydı, siyasetle ilgilenmiş olsaydı çünkü bir zaman milletvekili olmuştu arkasından bakan oldu yani bir siyasetçi olmadı. Siyaset yapmadı sahada çalışmadı. İnsanları iyi tanıyamıyor. Aslında akıllı bir siyasetçi. Siyaseti iyi bilen birisi bir insanı beş dakikada tanır. Bu anlamda bana göre yanlış yapmıştı. Büyük bir hata yapmıştır. Halkın onay vermediği birisi, bu aslında AK Parti’ye zarar verir. Verdi de zaten. Bu onların kendi görüşü siyasi olarak bakarsan, AK Parti olarak bakarsan tabii kamuoyunda büyük tepkilere sebep oldu. Yani niye ödüllendiriliyor?”

“Ortalama bir milyon civarında parayı Erol Bayraktar belediye kasasına yatıracak”

Kaynaşlı Belediyesi’nde bazı usulsüz işlemlere imza attığı gerekçesiyle eski Başkan Bayraktar hakkında hukuki süreç başlattıklarını anımsatan Şahin, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Biz Erol Bayraktar hakkında hususi bir para aktarımından dolayı icra takibi başlattık. Şu anda maaşlarına yönelik yasal süreç başlatıldı. Maaşında şuan haciz var yine tüm banka hesaplarına yazılar gönderildi avukatlarımız sayesinde. Kaynaşlı Belediyesi’nin kasasından usulsüz olarak aktarılan şuan 706 bin artı bunun gecikme faizi var. Ortalama bir milyon civarında parayı Erol Bayraktar, Kaynaşlı Belediyesi kasasına yatıracak. Bu paralar geri dönecek. İşte bunları bile bile bir belediye başkanının bu vatandaşa görev vermesi çok saçmadır. Bunu halkın takdirine bırakıyoruz.”