Son yılların en büyük sel felaketini yaşayan Düzce yaralarını yavaş yavaş sarmaya çalışıyor. Bu süreçle ilgili MHP’li siyasiler olarak yürüttükleri çalışmaları yazılı bir açıklamayla paylaşan Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, bölgenin en kısa sürede toparlanması için Düzce’ye gelen bakanlara ve siyasilere tek tek sorunları aktardıklarına dikkat çekti.

“Yaralarımızı el birliği ile saracağız”

Yılmaz, açıklamasında şunları kaydetti:

“Gün geçmiyor ki bölgeye akın akın siyasilerimiz geliyor, hasarlar tespit ediliyor, çözüm önerilerini konuşuyoruz. Geçtiğimiz günlerde de MHP Genel Başkan Yardımcımız Sayın Sadir Durmaz, Grup Başkanvekilimiz Sayın Levent Bülbül, Afyonkarahisar Milletvekilimiz Mehmet Taytak ve beraberindeki heyette destek olmak için Düzce’mizdelerdi. Düzce’miz eski günlerine dönene kadar sahada olmaya devam edeceğim ve yaralarımızı el birliği ile saracağız.”  



“En büyük yara can kayıpları”


En büyük yaranın can kayıpları olduğuna dikkat çeken Milletvekili Yılmaz, “Birçok bina ve araç zarar gördü, tarım alanlarında çok ciddi hasarlar aldık. Bunlarla alakalı birçok bürokrasi ile hem yüz yüze hem de telefon ile görüştük, net bir sonuç alana kadar da görüşmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Umut içinde bekleyen halkı yanlış bilgilendirdiler”

Düzce Valiliği’nin önce ‘Düzce Afet Bölgesi ilan edildi’ yönünde yaptığı açıklamayı saatler sonra ‘sehven yanlış yazıldı’ şeklinde düzeltmesine değinen Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Düzce’de yaşanan sel felaketi Türkiye gündemine böyle üzücü bir şekilde oturmuşken, bir de üstüne umut içinde bekleyen halkı yanlış bilgilendirdiler. Akçakoca ve Cumayeri ilçelerinin geniş kapsamlı bir şekilde afet bölgesi ilan edildiğini açıkladılar, ancak daha sonra yapılan açıklama ile halkı sükut-u hayale uğrattılar. Doğru bilgilendirmeyi bir an önce yapıp gerçek bilgiyi halkımızla en kısa sürede paylaşarak, mağdur insanlarımızı aydınlatmaları gerekmektedir.”

Haber: C. ÜSTÜNER