Siyasi kulislerde şok etkisi yapan Ak Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin'in açıklamaları kulislerde tartışılmaya devam ediliyor. Gerek Ülke genelinde, gerekse Düzce'de belediye başkanlarının yüzde ellisinin değişeceğine yönelik olarak Ak Parti saflarından ilk kez gelen açıklama, Şahin'in genel merkezin görüşünün de bu yönde olduğunu söylemesi ile dikkatleri çekti.

Kulisler, başkanların yarısının değişme olasılığının aday adayları ile başkanların şanslarının birbirine eşit olduğu şeklinde yorumlanabileceğine dikkat çekerken, Şahin'in açıklamasının öncelikle kendisinin de il başkanlığı görevini yürüttüğü Kaynaşlı ilçesine yönelik olması gerektiğine, Şahin'in açıklamaları ile bu durumu zaten doğruladığı değerlendirmesini yaptılar.

Merkez Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in koltuğu da garantide değil. Gerek son günlerde yapılan açıklamalar, gerekse Başkanın milletvekillerinden biri ile arasındaki gerginliği açığa vurması Keleş hakkında Ak parti içinde ayrı fikirlerin olduğuna işaret ediyor. Ak Parti çevrelerinde Başkan Keleş'in açığını arayan bir grup olduğu ve başkan Keleş'in diğer belediye başkanlarının bazıları ile de arasının açık olduğu da iddia ediliyor.

İlçelerde ise, Akçakoca'da Nazmi Çiloğlu seçime bir yıl kala aday olmayacağını açıkladı. Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan ve Kaynaşlı Belediye Başkanı Eftal Altundal'ın adaylıkları konusunda tereddütlü olduğu iddia ediliyor. Çilimli Belediye Başkanı Mehmet Acar'ın parti teşkilatı ile arasının bozuk olduğu da biliniyor.

Sorunları olduğu bilinen başkanların olması kalan başkanların yerinin garanti olduğu anlamına gelmiyor. Eğer Şahin'in Ak Parti'nin yerel seçimlerde teşkilatlara daha fazla öncelik tanıyacağı konusundaki beklentisi gerçekleşirse, yerel teşkilatlar ile uyumlu bir ilişki içine girebilen aday adaylarının görevdeki başkanların yerine aday gösterilmesi hiç şaşırtıcı olmayacak.