Akçakoca basını ve Milletvekili Çakır'ı buluşturan toplantıya ev sahipliği yapan İlçe Başkanı İbrahim Bilgin'i konuşmasının ardından Milletvekili Osman Çakır, uzun zamandır bitirilemeyen Akçakoca-Melenağzı yolu, İşletme Fakültesi inşaatı gibi yatırımları yanı sıra yeni başlanan Sarıyayla Barajı ile OSB konularında bilgiler verdi. Yeni Sahil Gazetesi'nin haberine göre Çakır, konuşmasının büyük bölümünde yetersiz ve başarısız bulduğunu belirttiği belediye çalışmalarını eleştirdi.

İŞLETME FAKÜLTESİ

Şu anda hiçbir sıkıntısın kalmadığını vurguladığı İşletme Fakültesi İnşaatının ihalesine
yapılan itirazların değerlendirildiğini ve çözümlendiğini KİK (Kamu İhale Kurulu) tarafından onaylandığını belirterek, “Önümüzdeki günlerde de yer teslimi yapılacak. Ödenek sıkıntısı yok. Süratli bir şekilde işletme fakültesinin yapılması tamamlanacak” dedi.

BARAJIN TEMELİNİ BAKAN ATACAK

Akçakoca ve batı yörelerindeki köylerin 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan Sarıyayla Barajı'nın temelinin 29 Ağustos’ta Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılacağı bir törenle atılacağını söyleyen Çakır, "Barajın yer teslimi yapıldı. Bölgede yol çalışmaları ve düzenlemeler yapılıyor. 29 Ağustos'ta temelini atacağımız baraj sayesinde inşallah Akçakoca’nın su sorununu tamamıyla çözmüş olacağız" diye konuştu.

YOLU ENGELLİYENLER VAR

Yeniden projelendirilen yapımı yılan hikayesine dönen Akçakoca Melenağzı yolunun birileri tarafından engellendiğini savunan Çakır, şöyle konuştu: “Bu yol Başbakan’ın bir projesi ve 2015-16’da açılacak olan üçüncü köprüye bağlanacak bir yoldur. Bugüne kadar bu yolun yapımına birileri sürekli engel olmuş ve maalesef birileri engel olmaya devam ediyor. Bunları biliyoruz. Ancak hiçbir gücün ne olursa olsun bu yola engel olma şansı yok.”

OSB KESİNLİKLE KURULACAK

Organize sanayinin Akçakoca’nın olmazsa olmazı olduğunu vurgulayan Çakır bu yıl fındığın olmadığına dikkat çekerek “Akçakoca sürekli göç veriyor. Bu kış bu millet ne yapacak. Dışarda iş arayacak. Fındık artık yeterli bir geçim kaynağı değil. Mutlaka yeni istihdam alanları oluşturmalıyız. Bunun en uygunu ihtisas OSB'dir. Belirlenmiş bir bölgemiz var. Belediyenin buraya dönük bir imar planı olmuştu. Ereğli yolu tarafında İhtisas Organize Bölgesi olarak düşündüğümüz 4.700 dönümlük bir alana OSB yapmak istiyoruz. Akçakoca’nın Sapak bölgesinin doğusu sanayi, batısı ise turizm ve sağlık yatırım alanları olarak düzenlenmelidir. Bu planlama çerçevesinde yatırımları yaparsak artık dışarıya göç veren değil, kendi memleketinde çalışarak yaşamını sürdüren bir kent yaratırız. Bizim hedefimiz budur” dedi.
Milletvekili Çakır konuşmasını yerel seçimler ve Akçakoca Belediyesi çalışmaları ile sürdürdü.

HER ŞEYİ BORÇLA YAPIYOR

Akçakoca Belediyesi'nin mutlaka ak kadrolarla yönetilmesinin altını çizen Çakır, Albayrak’ın hiçbir konuda başarılı olamadığını savundu. Çakır, şu ifadeleri kullandı: “Hangi işi doğru yapmıştır. Ben yaptım ettim mantığıyla bu işler olmaz. Sadece beton döktü. Dünyanın parasını harcamasına karşın su meselesini mi haletti? Kendisinin getirdiğini söylediği doğalgaz nedeniyle bozulan yolları mı yaptı. Su için bozduğu Arabacı-Aktaş yolunu mu yaptı. Üniversite yolunun yapılmasını sürekli projem var diye engelledi. Bölgede olmayan standartlarda bir yol planlamış. Bunun için ödenek talebi var. Alıp başka yerlere aktaracak. Terminal orada olmaz, yanlış dedik. Dinlemedi. Şimdi yol oranın uzağından geçecek. Ne olacak bu yatırım? Her şeyi borçla yapıyor. Emeklilerin ikramiyesi bile İller Bankası'ndan kredi ile ödeniyor. Bunları biliyoruz ve yerel seçimlerde halkımıza anlatacağız. Akçakoca halkıyla sürekli görüşüyor konuşuyoruz. Vatandaşımız Akçakoca için Ak kadrolara ihtiyaç olduğunu bize söylüyor. Adaylık konusunda hiç kimse için bir ön yargımız söz konusu değildir. Kimse bu şahıs kesinlikle olacak ya da olmayacak diyemez. Teşkilatımız ve üyelerimiz Akçakoca halkının başında görmek istediği kişiyi hep birlikte tespit ederek Akçakoca halkının karşısına AK Parti adayı olarak çıkartacak." 


Haber: C. ÜSTÜNER