Düzce AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde son zamanlarda çoğalan şikâyetler ile haber merkezimize konuştu. Üniversite Hastanesi’nden kendilerine de birçok şikâyet geldiğinin altını çizen Keskin, bunların çözüme kavuşturulması için hastane yönetimi ile sürekli görüştüklerini kaydetti.

“Hastanede yapılan hataları kabul etmiyorum”

Sağlık Bakanı ile Üniversite Hastanesi’nin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi konusunda daha önce görüştüklerini belirten Keskin, “Yaklaşık iki sene önce, sosyal medya üzerinden ‘Düzce Kalpten gidiyor’  hashtagi ile bir propaganda yapılıyordu. Tabii ben o tarihlerde de değerli kamuoyuna, milletimize bir şey söylemek istiyordum. Bakın biz, hastanelerimizde görev yapan hocalarımızın ve sağlık personelimizin moralini bozamayız. Eksikler var mıdır? Elbet vardır. Eksikler tamamlanır mı? Tamamlanır. Bizler de gelen şikâyetleri takip ediyoruz. Şu anda Devlet Hastanesi’nde de, Üniversite Hastanesi’nde de, memnun edemediğimiz, eksik olan, personel hatası olan, olaylarla karşı karşıya gelmiş olabiliriz. Ama bu komple hastanenin kötü yol izlediği anlamını taşımaz. Burada hem Düzce Üniversitesi yönetimi, hem de hastane yönetimi bunları düzeltmekle mükelleftir, düzeltebilecek de güçtedir. Ben o tarihlerde, hemen pandemi öncesi Düzce Üniversitesi’nin Sağlık Bakanlığı’na bağlanması konusunda Sayın Bakanımızla konuştum. Hatta bunu Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Hanımla da konuştuk, hastanenin Sağlık Bakanlığı’na bağlanırsa ne olur, devredilmezse ne olur? diye. Çünkü bu teknik bir konu. Burada bununla ilgili Tıp Fakültesi var, doktor adayı öğrenciler var, bunları biz rektör hocamız ile masaya yatırdık. Sayın Bakanımıza aktardık, bu konuyu nasıl olur diye.” dedi.

“Eksiklikleri tamamlamamamız lazım”

Üniversite Hastanesi’nde yapılanlarla ilgili eksiklerin tamamlanmasının gerekliğini belirten Keskin, “Ama bu şu demek değil; bir pandemi dönemi geçirdik. Gerçekten diyelim ki, 100 personeliniz var, bir iki tanesi hatta yaptı, üç tanesi hata yaptı diye, 100’ünü de karalamamız mümkün değil. Biz olumlu tarafından, eksiklileri tamamlamamız bakımından bir duruş sergilemek zorundayız. Yapılan hataları ret etmiyorum, yani eksiklikler muhakkak vardır, çünkü bizlere de geliyor şikâyetler. Bu şikayetler oluyor zaman içerisinde, ama bizim bu ruhu ayakta tutmamız lazım. Çünkü pandemi döneminde, sağlık camiasının nasıl bir özveriyle görev yaptığını hepimiz gördük. Üniversite Hastanesi’nde 3’üncü organ nakli gerçekleşti. Yani bu Bursa’dan Ankara’ya kadar olmayan bir şey, biz Üniversite Hastanesi’nin artılarını ve eksikliklerini çok iyi biliyoruz. Biz bu konuları, Sağlık Bakanımıza da iletiyoruz, hastane yönetimi ile de görüşüyoruz, eksiklerimizi bir an önce tamamlayıp, Üniversite Hastanesi’nin halka daha iyi hizmet veren bir kurum olması için çalışıyoruz” diye konuştu.

“Bize de çok şikâyet geliyor”

Keskin, Rektörlüğün ve Hastane Yönetiminin gelen şikayetleri düzeltmekle yükümlü olduğuna dikkat çekerek, “Şimdi Türkiye’de insanların başına ne gelirse gelsin, herhangi bir olumsuzlukta fatura hep iktidara kesiliyor. Bu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Biz de kazançlarımızı elimizin içinde tutarak, eksikliklerimizi tamamlama tarafında olmalıyız. Şu anda biz gelen şikayetleri, hastane yönetimi ile görüşüyoruz, Sayın Rektör Hanımla görüşüyoruz. Çünkü bize de çok şikâyet geliyor. Burada, biz bu eksiklikleri tamamlamak ile mükellef olan insanlarız. Eğer bir hastanede bir sıkıntı varsa, biz bu sıkıntıyı Sağlık Bakanına taşımak ile mükellefiz, Sayın Cumhurbaşkanımız’a taşımak ile mükellefiz. Ben hastaneyi gezdim, başhekim ile beraber, eksikliklerde var, güzel şeyler de oluyor. Ama ne oluyor? Sonuçta ne yaparsanız yapın insanların memnuniyeti ile ölçülüyorsunuz. Yani biz burada ne kadar çok konuşursak konuşalım, sonuçta sandık geldiği zaman, insanların memnuniyeti ile ölçülüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“Her türlü olumsuzluğu bakanlarımıza ve cumhurbaşkanımıza iletmek zorundayız”     

İnsanlar hastaneden memnun değilse gereğinin yapılacağını belirten Keskin, “Burada bizim demek istediğimiz şu; hastanelerde eksikliklerimiz olabilir, insan hataları olabilir, bunları biz düzeltmekle mükellefiz. Hastane yönetimi de, Rektörlükte bu eksiklikleri düzeltmekle yükümlüdür. Biz de siyasetçi olarak, bu eksiklikleri tamamlamakla yükümlüyüz. Dolayısıyla biz Düzce’deki her türlü olumsuzluğu alıp değerlendirip, Bakanlarımızdan istediğimiz bir şey varsa, Bakanlarımıza, Cumhurbaşkanımızdan istediğimiz bir şey varsa Cumhurbaşkanımız’a. iletmek zorundayız. Oradaki personel, hemşire veya başka bir kişinin yaptığı hatadan dolayı da, bütün bir hastanenin lekelenmesine de karşıyım. O inşaları bulup da, o insanları da eğitmek, o insanların dikkatini çekip olumlu hale getirmek de, hastane yönetiminin işi. Bizim insanlarımızı memnun etmemiz lazım, eğer memnun edemiyorlarsa bunun da gereğini biz yaparız. Burada biz AK Parti olarak, işin olumlu yönünden, hataların düzeltilmesi yönünden ve bu insanlarla da istişareyi kopartmamak yönündeyiz. Nihayetinde insanız, hata yapabiliriz. Biz, hastanelerde halkın memnun olmasını istiyoruz.” dedi.

“Kötü muamelenin gereğini yapacağız”

Hastane de bazı personelin vatandaşa kötü muamelede bulunduğu iddialarıyla ilgili de gereken neyse yapılacağının mesajını veren Keskin, “Sizin burada yaptığınız haberlerin amacı ne? Halkın memnun olmasını sağlamak! Bu eksiklikleri neden dile getiriyorsunuz? Bunların bir daha yaşanmaması için. Biz de aynı yerdeyiz. Dolayısıyla biz de bu hastanemizin en az hata ile en çok hasta memnuniyeti ile çalışmasını istiyoruz. Bu konuda bizden ne istiyorlarsa hem Devlet Hastanesi, hem de Üniversite Hastanesi, biz zaten taşın altına elimizi sokmuşuz.  AK Parti iktidarının şu memlekette en büyük devrimi sağlıksa, Düzce’de de bunu yaşatmak için biz elimizden geleni yapacağız. Üniversite Hastanesi yönetimi de bütün eksik, gedik ne varsa tamamlayıp hastaların memnuniyetini sağlamak zorundalar. Biz burada personel hatalarını en aza indirecek bir yönetim anlayışı istiyoruz. Bu konuda da biz hastanemizin her türlü desteğe hazırız. Bir hemşirenin hastaya kötü davranmasını, Ankara’dan düzeltemezsiniz. Buradan düzelteceğiz biz bunu.” dedi.

HABER: Savaş ARI