TBMM Milli Savunma Komisyon Başkanı ve Ak Parti Düzce Milletvekili Dr. Faruk Özlü "Göçün dış politikaya yansıması" ile "Avrupa silah ihracatı" konularının tartışıldığı Hollanda’nın Lahey şehrindeki  ortak güvenlik ve savunma politikası konferansına katıldı. AK Parti Düzce Milletvekili Dr. Faruk Özlü, Türkiye'yi temsilen hazır bulunduğu toplantının değerlendirmesini sosyal medya hesabı üzerinden yaptı.

Avrupa Birliği tarafından Hollanda'nın ev sahipliğinde düzenlenen mülteciler ve göç konulu toplantıya Dışişleri Komisyonu Başkanı Taha Özhan'la birlikte katıldıklarını anımsatan Özlü," Avrupalı dostlarımız sorunun kök sebepleri ile ilgilenmek yerine, sonuçları üzerinde tartışarak adeta havanda su dövüyorlar. Suriye'de mülteci üreten siyasi kriz çözülmeden, mülteci sorunu çözülemez. AB ve ABD çözüm üretemiyor maalesef..."yorumunu yaptı.

6-8 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen ortak güvenlik ve savunma politikası konferansında Türkiye gözlemci statüsünde katıldı.Konferansta; 45 Avrupa Parlamentosu ve troyka başkanlığı temsilcileri toplantısı, delegasyon başkanları toplantısı ve siyasi gruplar toplantısı yapıldı.

Haber S.KAŞKIR