Her fırsatta Düzce Belediyesi’nin ‘kötü yönetildiğini’ iddia eden CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu tavrını dün CHP ve İYİ Parti il başkanlıklarını ziyaret için geldiği Düzce’de de sürdürdü. Başkan Özcan iki belediyenin bütçeler, su ücretleri ve yeni yılda yapılan zamları sıralayarak ‘Komşusu açken tok yatan bizden değil’ diyerek Düzce’ye yardım için önerge verdiğini ve meclis üyelerinin ‘Verdiğimiz parayı geri alamayız Düzce’den’ diyerek reddettiğini söyledi.

Mecliste söyledikleri tepki çekti

Özcan, ülke genelindeki ekonomik bunalımla ilgili de iktidarı hedef aldı. Dünkü Bolu Belediye Meclisi Toplantısı’nda da terbiye sınırlarını aşan imalarda bulunarak zamlar üzerinden ‘Zamcık kafalılar’, ‘Biz 2022’ye değil, 2022 bize girdi’ gibi iğrenç ifadeler kullanarak yerel parlamentoda ampul kırarak kameralara poz veren Özcan, bu hareketleriyle de toplumun büyük kesiminde tepki çekti. Bolu’da yanına gelen kadınla ilgili iması tepki çektikten sonra partisi tarafından uyarı cezası aldığı gün meclisi olaylı hale çeviren Özcan, kendisine ‘Size gerizekalı demek istemiyorum’ diyen AK Partili meclis üyesini de zabıta eşliğinde salondan attırdı.

Keskin suskunluğunu bozdu

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin’den Özcan’ın bu açıklamalarına ve terbiye sınırlarını aşmakla eleştirilen tavrına sert tepki geldi. Düzce ziyaretinde de iki belediyeyi kıyasa soyunarak ‘Düzce Belediyesi yönetilemiyor’ iddiasını sürdürmesi üzerine sessizliğini bozan Keskin, bir basın açıklaması yayımladı.

‘Haddini aştı!’

Özcan’ın haddini aştığını kaydeden Keskin, “Başkan Keskin, Bolu Belediye Başkanı yapmış olduğu açıklamalarda haddini aşmıştır. Düzce Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü ’nün şehrimiz için yaptığı çalışmalar, ortaya koyduğu vizyon ve hayata geçirdiği yatırımlar kıymetli Düzce halkının takdirini ve güvenini kazanmıştır. Belediyemiz imzaladığı toplu iş sözleşmesinde yüzde 38 zam ile bölgemizde en iyi, ülkemizde ise kazanılan haklar noktasında ilk üç sözleşme arasındadır.” ifadelerini kullandı.  

‘Hayal dünyasında yaşıyor, Düzce’nin Bolu’yu geçmesini hazmedemiyor’

Özcan’ın Bolu’dan ayrılarak il olan Düzce’nin hem nüfus hem de yatırım bazında Bolu’nun önüne geçmesini hazmedemediğini, “Belediyemizin kötü yönetildiği sözleri şov yapma çabasından başka bir şey değildir. Düzce Belediyesi’ne borç vermek istedim sözlerinde de kendi hayal dünyasında yaşadığı ve Düzce’nin nüfus olarak da yatırım olarak da Bolu’nun önüne geçmesini hazmedemediğini gözler önüne sermiştir.” sözleriyle belirterek şov yapmakla suçladı.

‘Kendi partisine yakışır bir karaktere büründü’

Özcan’ın iktidarı hedef alan sözlerine karşılık da kendisini siyasi ahlaka davte eden Keskin, “Türkiye, 2021 yılında yapmış olduğu ihracatla potansiyelini kanıtlamış ve yeni ekonomi modeli ile beraber hedeflerine ulaşacağını ortaya koymuştur. Bolu Belediye Başkanının ekonomi üzerinden yaptığı, iktidarımızı hedef alan açıklamalarında partililerin ve basın mensuplarının önünde şov yapma çabası içerisine girdiği yine anlaşılmış, kendi partisine yakışır bir karaktere bürünmüştür. Kendisini esefle kınıyor, siyasi ahlak kurallarını unutmamaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.  

Keskin’den Özcan’a: Gözlüklerini çıkar bizi izle

2023 hedefleri mesajı vererek Özcan’a ‘Gözlüklerini çıkar, AK Parti’yi izle’ mesajı veren Keskin açıklamasını şöyle noktaladı:

“Devletimiz yapmış olduğu atılımlarla dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma yolunda ilerlemektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde AK Parti iktidarı olarak vatandaşımızın her zaman yanında olmaya, yaptığımız yatırımlarla 2023 hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. Bolu Belediye Başkanının gözlüklerini çıkararak AK Parti iktidarını izlemeye, Türkiye için ortaya koyulan hedefleri anlamaya, aziz milletimizin geleceği için siyaset ve fikir üretmeye davet ediyorum.”