2014 yılı Mart ayında yapılacak Yerel Yönetimler Seçimleri’ne katılmaya hazır olduklarını ifade eden Sönmez, “Partimiz yerel seçimlerde büyük başarılar kazanacaktır. Bunun için Milletin bütün güçlerini birleştirmek büyük önem taşımaktadır. Atatürk Devriminin kalesi olan İşçi Partisi birleştirme merkezidir. 2012’den başlayarak yükselen ve Haziran 2013’te ayaklanmaya dönüşen ve büyüyerek devam eden halk hareketinin muhteşem rüzgarıyla birleşe, birleşe kazanacağız. “diye konuştu.

Belediye Başkanı aday adaylıkları için başvuruları kabul etmeye başlamış olduklarını ifade eden Sönmez, “Önerilen kimi adaylarla da kendimiz görüşmeler yapmaktayız. Başvuru süresi 10 Eylül’de sona erecektir. Partimiz adaylık ödentisi almamaktadır.

İşçi Partisi, Belediye Başkanı ve diğer adayların belirlenmesinde azami dikkat ve özeni gösterecek ve nitelikli adaylarla seçimlere katılacağız.Hedefimiz, yerel yönetimleri AKP gericiliğinden ve PKK bölücülüğünden kurtarmak, Atatürk’ün halkçı Belediyelerini kurmaktır! Yurttaşlarımızı İşçi Partisi saflarında birleşmeye ve görev almaya çağırıyoruz!”ifadelerini kullandı. 



Haber: S. KAŞKIR