29 Mart yerel seçimlerinde Düzce Belediye Başkanlığını AK Parti'ye kaptıran Milliyetçi Hareket Partisi, bir ilçe ve iki belde Belediye Başkanlığını alarak geçtiğmiz seçimlere oranla oy oranını ciddi seviyede arttırmıştı. Seçimlerin ardından MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz ilk kez açıklamalarda bulundu.

“Bu seçimlerin tek ve mutlak galibi MHP'dir.”

Yaptığı yazılı açıklamada seçimlerde başarılı olan başta Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram olmak üzere bütün adaylara başarılar dileyen Ilgaz, seçim sonuçlarını değerlendirerek, “ Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu seçimlerin tek ve mutlak galibi Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Düzce il belediye seçimlerinde kazanamamamıza rağmen özellikle Ömer Küçük'ün de sağlamış olduğu katkıyla beraber, ortaya koyduğumuz mücadele ve tüm halkımıza yaşatmış olduğumuz heyecan kesinlikle küçümsenmeyecek bir başarıdır. Karşımızda bir buçuk yıl önce yüzde 60 oyla seçilmiş İktidar, bu İktidarın başta Başbakanı, üç milletvekili, kamunun bütün imkanları, sosyal yardımlaşmadan yapılan yardımlar, gariban vatandaşı yeşil kartını iptal ederim tehditleri gibi AK Parti'nin kullandığı bu ve bunun gibi birçok argümanla beraber sadece yüzde 5'lik oy farkıyla kaybetmiş olmak aslında seçimi kazandığımızı ve Düzce belediyesinin gönüllerdeki başkanının Ömer Küçük olduğunu göstermektedir. Belediye başkanlığı seçimlerinde MHP teşkilatları 2 bin 500 lerdeki oy sayımızı 35 binlere taşıyarak ve 11 seçim bölgesinden üçünü kazanarak çok üstün bir başarıya imza atmıştır. Özellikle il genel meclis oylarındaki yüzde 500 lere varan oy oranı ve 11 bin600 lerden 50 binlere yaklaşan oy sayımızla sağlamış olduğumuz artış Türkiye genelinde eşine pekte rastlanmayan bir başarı tablosudur.” ifadelerini kullandı.

“Hedefimiz en az 100 bin oy ve iki Milletvekili”

İki yıl sonra yapılacak genel seçimleri de değerlendiren Ilgaz, iddaalı konuştu. Ilgaz, “ Milliyetçi Hareket Partisi'nin önü bundan sonra Düzce de sonuna kadar açılmıştır. Kazanan il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerimizle, halkımızla içi içe, onların sorunlarını dinleyerek, meclislerde yapıcı, yapıcı olduğu kadar etkili ve aktif muhalefet anlayışıyla ve yeni kongrelerden yenilenerek çıkacak dinamik teşkilatlarımızla yapacağımız etkili çalışmalar neticesinde önümüzde yapılacak genel seçimlerde hedefimizin en az 100 bin oy ve 2 Milletvekilliği olduğunu da şimdiden tüm Düzce kamuoyuna ilan ediyorum.” dedi.