24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimleri öncesinde partilerden önemli açıklamalar gelmeye devam ediyor. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla adayların seçimlerde milletvekili olması halinde bulundukları şehirlere ofis açma şartı getiriliyor.

Millet ile vekili arasındaki ilişkiyi daha da güçlendirmek için alınan karar doğrultusunda milletvekilleri haftada 3 gün Ankara'da, kalan 4 gün ise, seçim bölgesi ve ofisinde bulunacak, vatandaşlarla görüşecek ve çalışmalarını bu ofis üzerinden yürütecek. Vekiller, ofislerindeki çalışmalarıyla ilgili de her hafta genel merkeze rapor verecek. Bu raporların takibi yapılacak. Bu yeni uygulama için milletvekili adaylarından yazılı taahhüt de alındı.

Şu anda milletvekillerinin 2 danışmanı bulunuyor. Bu danışmanlardan biri milletvekilinin açacağı bu ofiste görev alacak. Milletvekili ofiste olmadığı zaman vatandaşla danışmanı görüşecek. Açılacak ofislerde sekreterya görevini yürütecek bir çalışanın olmasının yanı sıra gelecek vatandaşların ağırlanması için toplantı odası, çay-kahve servisinde bulunulacak mutfak gibi bölümlerin de yer alması planlanıyor. Bu ofisler sayesinde vatandaş, herhangi bir talebi varsa, bu ofislere giderek milletvekilleri veya danışmanına doğrudan aktarabilecek.

Haber: M.AYDIN