Yerel seçimleri geride bıraktık ve adaylar için yorucu maraton sona erdi. Düzce ili, ilçeleri ve beldeleri başkanlarını seçti. Peki mazbatalarını alan ve makam koltuğuna yeni oturan başkanlar ilk olarak hangi icraatı gerçekleştirdi biz de bu soruyu muhattaplarına yani çiçeği burnunda belediye başkanlarına sorduk.



Göreve yeni başlamalarının etkisiyle daha proje açısından bir icraata başlayamayan başkanlar genel olarak belediye çalışanlarıyla bir araya geldiklerini ve hesapları gözden geçirdiklerini söylediler.


İlk olarak soruyu yönelttiğimiz Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna "henüz gerçekleştirdiğimiz bir icraat yok şuan için herkesin mutlu olduğunu, yüzlerin güldüğünü söyleyebilirim" dedi ve Tuna en yakın zamanda icraatlara başlayacağını da ifade etti.



Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap ise "Ne var ne yok ona bakıyoruz, henüz bir icraatımız olmadı" diyerek daha gözlem aşamasında olduğunu ifade etti.



Ilk mazbatasını alan başkan olan Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit ise şeffaf belediyecilik anlayışını esas aldıkları için belediye çalışanlarıyla bir araya geldiğini, hesap kontrolü yaptığını ve maliyetleri aşağı çekmek için hesaplar gerçekleştirdiğini belirtti. Yiğit‘ten ayrıca Yığılca sokaklarında muazzam bir temizlik yaptırdığı cevabını da aldık.



Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç ise ilk icraat olarak taksicilere özel bir yer ayarlamaya çalıştığını ifade etti.



Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim Ercan mazbatayı aldıktan sonra bir hafta içinde gerçekletirilmesi gereken meclis toplantısını yaptığını ve belediye çalışanlarının görev hiyararşisini ayarladığını söyledi.



Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici'de İbrahim Ercan gibi ilk olarak meclis toplantısını gerçekleştirdiğini ve birim amirleriyle tek tek görüştüğünü ifade etti.