Başbakan Davutoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu, "Türkiye genelinde alınacak güvenlik tedbirleriyle ilgili çok önemli, kapsamlı değişimlere ve ek tedbirlere gideceklerini belirterek her ile özel ek tedbirler alınacağını belirtti.

Davutoğlu, alınacak tedbirlerle ilgili bilgi vererek "Bu çerçevede son dönemlerde tertip ettiğimiz birçok güvenlik toplantısında bu değişen şartlara intibak edecek bir güvenlik konseptinin yerleşmesi ve Türkiye genelinde alınacak tedbirlerle ilgili çok önemli, kapsamlı değişimlere ve ek tedbirlere gidiyoruz. Türkiye geneliyle ilgili yaptığımız güvenlik değerlendirmelerine şimdi il bazında, her ilimizde ele alarak, her ilimizin hassasiyet kesbeden güvenlik ihtiyaçlarını karşılamaya dönük çalışmalar yürütüyoruz" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, "Her bir ilimiz bundan sonra valimizin koordinasyonunda bu değişen güvenlik şartlarıyla ilgili olarak, o ilde münhasıran alınması gereken tedbirleri görüşecekleri bir mekanizma oluşturmuştur, güvenlik toplantıları her hafta yapılmaktadır" şeklinde konuştu.

YENİ GÜVENLİK ANLAYIŞINI YAYGINLAŞTIRIYORUZ

Her ilin özel ihtiyaçları bulunduğuna ve bu ihtiyaçların farklılaşabileceğine işaret eden Davutoğlu, "Bu farklılaşan genel güvenlik konsepti dışında, bu farklılaşan illerde duyulan ihtiyaçları da bütün illerimizle ilgili olarak söylüyorum, ele alan bir yeni güvenlik anlayışını yaygınlaştırıyoruz ve bununla ilgili gerektiğinde simülasyonlarla ve çeşitli çalışmalarla da sürekli bir hazırlık içinde olacağız" dedi.


Haber:Y.SEVER