Milliyetçi Hareket Partisi, 31 Mart 2019’daki mahalli idareler seçimlerinde Düzce’de 5 belediyeyi kazanma başarısı göstermiş ve en dikkat çekici gelişme ise Düzce’nin denize açılan kapısı ve merkezden sonra en büyük ikinci ilçesi olan Akçakoca’da MHP’li Yanmaz’ın ipi göğüslemesi olmuştu.

Öte yandan MHP’nin Akçakoca İlçe Teşkilatı 21 Haziran’da başkan Mustafa Özensel’in istifası ve ilçe yönetiminin üst kurullardan habersiz bir şekilde parti sekreteri ilçe başkanı olarak seçmesi sonrası Genel Başkan devlet Bahçeli’nin imzasıyla MHP Akçakoca Teşkilatı’nı görevden alınmıştı.

GÖREV ALMAK İSTEYENLERDEN REKOR BAŞVURU

Tüm bu gelişmelerin ardından MHP Genel Merkezi, İl Başkanı İlhami Caboğlu’na Akçakoca’da yeni bir yönetim oluşturulması görevini verdi. Öte yandan partinin en güçlü olduğu ilçede yönetimde görev almak için rekor talep geldi. 90’a yakın isim il başkanlığına, oluşturulacak olan yeni MHP İlçe Teşkilatı’nda görev almak için başvuru yaptı. Bu gelişmenin ardından hata yapmak istemeyen İl Başkanı Caboğlu ve ekibi yeni yönetimde görevlendirilecek isimlerin belirlenmesi için sıkı bir çalışma başlattı. MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu çalışmalarda geline noktayı ve Akçakoca teşkilatını oluştururken dikkat ettikleri hususuları Öncü Haber mikrofonuna anlattı. 

“HER KESİME HİTAP EDEN BİR YÖNETİM OLUŞTURACAĞIZ”

Akçakoca’yı köyünden mahallerine tümden temsil eden ve kucaklayan bir yönetim oluşturmak için bire bir görüşme usulüyle çalıştıklarını kaydeden Caboğlu, “Akçakoca’da sayın başkanımızın istifasıyla başlayan süreçte yeniden bir görevlendirmeyle alakalı genel merkezimiz bize görev verdi. Bu yönde ciddi çalışmalarımız var. Akçakoca’da 87’nin üzerinde bizzat görev almak isteyen, parti yönetim kademesinde çalışmak isteyen birbirinden değerli arkadaşlarımız, abilerimiz ve dava arkadaşlarımız var. Akçakoca’da çok güzel bir yönetim tertip edeceğiz. Bütün mahallere, bütün köylere, merkeze kısaca her noktaya hitap edecek bir yönetim düşünüyoruz. Çok hızlı harekete edip hata yapmamak anlamında bu arkadaşlarımızın hepsiyle tek tek görüşüyoruz. Müreffeh bir Akçakoca yönünde çalışmalarımız var.” dedi.

“GEÇMİŞE TAKILMIYORUZ, GELECEĞE BAKIYORUZ”

Önceki süreçte yaşanan hataları bir yere fatura etmektense önlerine baktıklarını söyleyen Caboğlu, “Burada biz teşkilatlar olarak hiçbir zaman şahsi ve nefsi düşünemeyiz. Bizim bağlı olduğumuz bir üst kurul ve genel merkezimiz var. Bu noktada bütün teşkilatlar koordineli hareket etme zorunluluğumuz var. Geçmişte mutlaka hatalar olmuştur ki bu duruma gelinmiştir. Bunu bir yere fatura etmektense önümüze bakmamız lazım. Önümüzdeki dönemde nasıl daha iyi Akçakoca, nasıl daha iyi hizmet olur bunları konuşmamız lazım. Biz teşkilat olarak geçmişe çok takılmayacağız. Bu yönde de Akçakoca’yı daha iyi noktalara taşımak gayretinde olacağız.” diye konuştu.

YENİ YÖNETİM LİSTESİ 2 HAFTA İÇİNDE HAZIR

 Akçakoca’da yeni yönetimin bayram sonrası görevine başlamış olacağını söyleyen Caboğlu, “Çok uzun zaman almayacak. İki haftalık bir sürecimiz kaldı. Hemen bayram sonrası olacak şekilde yönetimimizi oluşturacağız. Bayramda da bir avantajımız olacak. Bu arkadaşlarımızla bayram ziyareti şeklinde de hepsiyle tek tek görüşmelerimiz olacak. İnanın ben Akçakoca’da göreve talip olacak kişilerin bu kadar çok olacağını düşünemedim. Gerçekten çok ciddi bir talep var. Akçakoca’ya ve teşkilatımıza hizmet için adeta bir yarış var. Bu noktada da Akçakocalılar’la istişare edip en iyisini yapma gayreti içinde olacağız.” ifadelerini kullandı.

HABER: Mehmet GÜNESEN