Tarih belirlendi, aday adayları aday olmak için aday adaylığı sürecini en iyi şekilde değerlendirmek için ellerinden geleni yaptı. İşte 29 Mart yerel seçim süreci bu çalışmalarla başladı.

Ardından siyasi partilerin aday açıklamaları yapıldı ve adaylar siyasi arena da boy göstermeye başladı. Adayların arkasından da partilerin Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi adayları açıklandı. Bütün adayların hazır olmasıyla birlikte seçim çalışmaları ve gezilerde ara vermeden başladı. Partilerin özellikle Belediye Başkan adayları neredeyse 24 saatini seçim gezileri için harcayarak oy kazanma sürecine girdi.

Her şey hazır her şey tamam. Sadece bir şey kaldı. O da 29 Mart yerel seçimleri için büyük önem taşıyan 29 Mart'ı beklemek. Bütün partilerin ana gündem maddesi yerel seçimler olurken Düzce'nin ana sorunları ise seçim yarışında arka planda kaldı.

Yol, su, istimlak sorunu, Kültür ve Ticaret Merkezi binası, Belediye'nin içinde bulunduğu borç ve daha bir sürü sorunlar yeni gelecek Başkan'dan çözüm beklerken partilerin adayları da gittikleri her ziyarette bu sorunların üzerinde durarak Başkan olmaları halinde bu sorunları çözeceğini söylüyor. Bu sorunların çözülüp çözülmeyeceği ya da Başkan adaylarının sözünde durup durmayacağı ise yeni Başkan'ın koltuğunda oturacağını 30 Mart'ta belli olacak.