Siyaset bir kez daha ‘her an her şeyin’ olabileceğini gösterdi. Birbirleri için en ağır ithamlarda bulunmaktan çekinmeyen bir dönem dava arkadaşı olan iki isim, ‘artık geri dönüş olmaz’ denilen noktada, geçmişe sünger çekme yoluna gitti.

Özlü’yü ‘Partim ne der?’ demeden eleştirmişti

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün aday olduğu dönemde basına verdiği demeçlerde ve katıldığı televizyon programlarında aralarının limoni olduğunu hissettiren Düzce eski Milletvekili İbrahim Korkmaz, Özlü başkan seçildikten sonra eleştiri dozunu ‘Partim ne der?’ diye düşünmeden daha da yükseltti. Bu duruma seyirci kalmayan ve Korkmaz’ı genel merkeze şikayet eden Başkan Özlü, Korkmaz’ın parti ile ilişiğinin kesilmesini sağladı.

Korkmaz’ın adını bile anmadı

Bu gelişme Korkmaz ve Özlü arasında soğuk savaşın başlangıcı oldu. Başkan Özlü çoğu zaman Korkmaz’ın adını bile anmayarak tavrını ortaya koyarken, akademisyen olan eski Milletvekili İbrahim Korkmaz ise Başkan Özlü’nün kulaklarını sert eleştirilerle sık sık çınlatmaya devam etti.

Herkes şaştı-kaldı

Aynı parti çatısı altında omuz omuza çalışan ikilinin asla barışmayacağını düşünenler, önceki gün gerçekleşen Özlü-Korkmaz buluşması ile adeta şok yaşadı.

Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş’ten sonra Özlü’nün yine arasının serin olduğu Korkmaz’la bir araya gelmesi, yakın çevresini bile şaşkınlık yaşamasına neden oldu.

İkinci büyük buluşma

Keleş’ten sonra ikinci büyük buluşmanın arka planında ise ölüm korkusu ile atılan bir helallik mesajının olduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz aylarda koronavirüse yakalanan ve durumunun ağırlaşması üzerine önce Bolu ardından İstanbul’a sevk edilen Düzce eski Milletvekili İbrahim Korkmaz, hastane yolunda yakınlarına ve arkadaşlarına ‘Hakkınızı helal edin’ mesajı çekerken, Özlü’yü es geçmedi.

Bu mesajı karşılıksız bırakmayan ve ‘Geçmiş olsun’ temennisinde bulunan Başkan Özlü, sağlığına kavuşup Düzce’ye dönen Korkmaz’a ‘Yüz yüze görüşelim’ mesajı atarak, barış yolunda uzatılan eli geri çevirmedi.

3 saat yüz yüze görüşme

Korkmaz’ın Kazım Demir İş Hanı’ndaki ofisinde yaklaşık 3 saat boyunca sohbet eden ve eski defterleri bir daha açmamak üzere kapatan ikili, Düzce’nin geleceği için atılacak adımları zaman zaman birlikte istişare etme kararı aldı.

Kendilerini AK Parti ile yol ayrımına getiren kişinin Özlü olduğunu düşünerek, onunla bağı koparan ve kameralar karşısında eleştirmekten çekinmeyen Korkmaz ve Keleş’in artık ılımlı bir siyaset izleyeceği biliniyor.