Başkan Biden’ın mesajında “Ermeni soykırımında ölenleri anıyorum" ifadelerinin üzerine HDP’nin de "Ermeni soykırımı utancıyla yüzleşin" başlıklı açıklama yapması, tepkileri hat safhaya çıkarırken Düzceli siyasiler de bu iki açıklamaya büyük tepki gösterdi.

Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu ve DEVA Partisi İl Başkanı Murat Cayma, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanmasına ve HDP’nin açıklamasına sert tepki göstererek, sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımda bulundular.

“Biz şaşırmadık da ittifak ortaklarınız neden suskun?”

Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanlığı’nın açıklaması paylaşarak "Tarihi konularda hüküm vermeye ne hukuken ne ahlaken yetkisi bulunan ABD Başkanı'nın açıklamasının hiçbir değeri bulunmamaktadır" ifadelerine yer verdi.

Başkan Keşir, HDP’nin açıklamasına ise; Sırtını dayandıkları PKK, YPG, PYD ve ASALA’nın, kadın, çocuk ve diplomatlarımızı haince öldürmesiyle yüzleşemeyenlere bakın cümlelerini kullanarak, “Biz şaşırmadık da ittifak ortaklarınız neden suskun?” ifadelerine yer verdi.

Önce kendi günahlarının ve döktükleri masum kanların hesabını versinler”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, ABD Başkanı Biden’ın 1915 olaylarına ilişkin “soykırım” ifadesi kullanımına sert bir tepki göstererek, “Bizim töremizde ve tarihimizde soykırım diye bir kavram hiçbir zaman yer almadı. Bizi bununla itham edenler, önce kendi günahlarının ve döktükleri masum kanların hesabını versinler” şeklinde aktardı.

Başkan Özlü HDP’nin yaptığı açıklamaya sert bir dille tepkisini belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Görüyoruz ki; ABD yönetimi ve HDP aynı çizgide buluşmuşlar ve Ermeni lobisinin oyuncağı olmuşlardır. Yazıklar olsun. Yalanlar ve iftiralar; tarihi gerçekleri değiştirmez, değiştiremez. Böylece kimlerin hizmetkarı olduğunuzu ve Türkiye düşmanlığınızı bir kez daha gösterdiniz. Yazıklar olsun. Sizi aziz milletimizin vicdanına, irfanına ve tertemiz tarihimize havale ediyoruz.”

Biden’in soykırım açıklaması hükümsüzdür”

Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu müttefik bilinen bir ülkeyle yol ayrımına gelindiğinin altını çizerek, “Biden’in soykırım açıklaması hükümsüzdür, aynı zamanda siyasi akılsızlık ve ahlaksızlıktır.” cümlelerine yer verdi.

Kendi tarihlerinin gerçekleriyle yüzleşsinler”

DEVA Partisi Düzce İl Başkanı Murat Caymaz ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  

Tarihleri boyunca soykırım, işgal ve sömürgecilik anlayışla neredeyse kendilerinden başka kimsenin yaşama hakkına saygısı olmayanlar, bugün Türkiye'yi soykırım yapmakla itham etme pişkinliğini ve bilgisizliğini sergiliyorlar. Soykırım görmek isteyenler Kızılderili'lere, Afrika'daki sömürge ülkelerine, kendi ülkelerinde yaşayan siyahi vatandaşlarına ve demokrasi getireceğiz bahanesiyle işgal ettikleri orta doğu ülkelerine baksınlar ve kendi tarihlerinin gerçekleriyle yüzleşsinler. BD Başkanı Joe Biden'ın, iç politika kaygılarıyla tek yanlı bir tarih okumasına dayanan soykırım ifadesini kullanmasını kınıyorum.”

Haber: M.Kileli