Saadet Partisi Düzce İl Teşkilatının her ay düzenlediği İl Divan Toplantısı İl Başkanı Birkan Mertol, İlçe Teşkilat Başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve partililerin katılımıyla gerçekleşti. Mertol, basın mensuplarına toplantı öncesi ülke ve Türkiye gündemine dair düşüncelerini paylaştı.

Şehit haberlerinden duydukları üzüntüyü ifade ederek başlayan İl Başkanı Mertol, Türkiye’de siyasetten ekonomiye birçok sorun olmasına rağmen AK Parti tarafından farklı algı operasyonlarının yapıldığını söyledi. AK Parti’de yapılan 2.Olağanüstü Kongreye değinen Mertol, Türkiye’deki Amerikan üslerinin kapatılmadığı sürece hiçbir şeyin değişmeyeceğini sarf etti.

Terörün AK Parti zihniyetinin değişmediği sürece bitmeyeceğini ifade eden Mertol ekonominin dibe vurduğunu, 3 Milyon vatandaşın bankalar tarafından kara listeye alındığını belirtti.

Düzce gündemi hakkındaki görüşlerini parti olarak dile getiren Mertol, sorunların çözülmemesine karşın Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in yurtdışı seyahatlerini “Sayın Keleş, ABD’de NASA’yı ziyaret ediyor. Sanki NASA Düzce’ye bir uzay istasyonu kuracak ve Düzce’deki çöpleri uzaya göndereceğiz” diyerek eleştirdi.

Mertol son olarak mücavir alana alınan 20 köy muhtarına seslenerek haklarını aramalarını ve dilerlerse destek olabileceklerini aktardı.

Mertol’un açıklamaları sonrası toplantı basına kapalı sürdü.

Haber:Y.SEVER