Düzce Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevinden kendi isteğiyle feragat edip, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün talimatıyla belediye başkan vekilliği görevine getirilen Hüdaver Gösterişli, halkın sorunları ile yakından ilgilenmeye devam edecek. Yeni görevi sonrası ilk röportajını Öncü Haber’e veren Gösterişli, 2022’nin vaatlerin gerçeğe dönüşeceği yıl olacağının altını çizdi.

“Yeni arkadaşlara yeni imkanlar veriliyor”

Belediye başkan yardımcılığı görevinden kendi isteği ile feragat etmesinin ardından Düzce Belediye Başkanı Özlü’nün kendisini belediye başkan vekilliği görevine layık gördüğünün altını çizen Gösterişli,  “Şimdi bizim her sene biliyorsunuz belediye de değişimler olabiliyor, yeni arkadaşlara yeni imkanlar veriliyor. Sayın Başkanımız Dr. Faruk Özlü’nün talimatıyla birtakım değişiklikler yapıldı. Herkes vazifelerini aldı. Ben belediye başkan yardımcısıydım, sayın başkanımız beni başkan vekilliği görevine uygun gördü. Biraz daha işimiz yoğunlaştı. Kendisinin sahada yoğun görevleri var, projeleri yakından takip edip vatandaşla iç içe olmak istiyor. Dolayısıyla onun yerine vekâleten ben yeni görevimde, belediye merkez binasında, burada vazifeli olacağım. Düzce’mize hizmetimize devam edeceğiz inşallah.” dedi.

“Belediyecilikte particilik olmaz”

Yeni üstlendiği önemli görevle birlikte daha çok vatandaşların sorunları ile ilgileneceğini kaydeden Gösterişli,  “Ben belediyeciliği ve vatandaşlara hizmet etmeyi seviyorum. Bir de şöyle bir şey var, bu işin ana noktası şu; ‘İnsanların en hayırlısı, insanlara hizmet edendir.’ Onun için, ben yüzlerce insanla görüşebilirim ve hiç te yorgunluk duymam. Benim telefonum 24 saat açıktır. Benim 2. dönemim belediyede idarecilik görevinde. Hem meclis üyesiyim hem de idareci olarak vazife yapıyorum. Onun için belediyecilikte particilik olmaz. Niye? Biz Düzce’deki bütün kardeşlerimize eşit mesafede durup, eşit hizmet etmekle mükellefiz. Aksini düşünen varsa gidip evinde oturacak. Ama bu konu çok önemli çok hayırlı bir iş. Yoldaki taşı bile kaldırmak sadaka-i cariyedir, ufak sevaptır. Ki biz bütün Düzce’nin her tarafını asfaltlıyoruz, sularını götürüyoruz, hizmetlerini yapıyoruz biliyorsunuz. Bir de biz belediyeler, klasik bir resmi daire değiliz, 24 saat açık, en ufak bir arızada bize ulaşırlar.”

“2022 sonunda çok farklı bir Düzce olacak”

“Her zaman biz Düzce’nin hizmetindeyiz.” diyen Gösterişli, “Sayın başkanımız çok güzel projeler üretti eksik olmasın. Bunları tamamlama noktasında biz de ona yardımcı oluyoruz ve Düzce’ye de hizmet ediyoruz. İnşallah bundan sonra da daha güzel hizmetler olacak. Zaten biz belediye olarak ana noktalardaki ana projelerimizi yerine getirdik hamdolsun. Bundan sonra da bu yıl sonu itibariyle çok daha farklı bir Düzce ile karşılaşacağız.” diye konuştu.

“Başkanımız verdiği bütün sözleri bu sene sonuna kadar hayata geçirecek”

Bugüne kadar ana projelerin tamamlandığını, sıra halka verilen sözlere geldiğini vurgulayan Gösterişli, ‘Bize güvenmeye devam edin.’ mesajı vererek, konuşmasına şu sözlerle son verdi:

 “Biz ana noktalarımızı proje bazında hallettik. Şimdi bundan sonra Cedidiye Meydan Projesi’ni düşünün. 24 Mart’tan sonra meydandaki dükkanlar yıkılacak ve oraya çok güzel, Süleymaniye Külliyesi gibi tarihi bir görünümü Düzce’ye kazandırmak için bir operasyon yapılacak. Sahne değişecek, çok güzel bir hale geliyor. Biliyorsunuz diğer projeleri başkanımız zaman zaman anlatıyor. Dere boyunda, çay kenarında çok güzel çalışmalarımız olacak, oraların projeleri de bitti. Yani bu sene sonunda sayın başkanımız Faruk Özlü ve yönetiminin verdiği sözlerin hepsi hayata geçirilmiş olacak inşallah.”