MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Akçakoca’nın bir köyünde yaşanan telefon hattı sorununu meclise taşıdı.

TBMM oturumunda söz alan Milletvekili Yılmaz, yaklaşık 8 ay önce Düzce İl Özel İdaresi’nin yol yapım çalışmaları sırasında Akçakoca ilçesine bağlı Hasançavuş Köyü’ne ait Telekom kablosunun zarar gördüğünü ve kullanılamaz hale geldiğini belirtti.  

Geçen zaman zarfında ilgililerle birçok kez görüşme yapılmasına rağmen zarar gören kablonun değiştirilmediğini ifade eden Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hasançavuş Köyü’nde yaşayan 150 hane sabit telefon hatlarını ve 80 hane de internet hatlarını kullanamamakta, 20’den fazla öğrencimiz uzaktan eğitim hizmetinden yararlanamamaktadır. Hasançavuş Köyü’nde yaşayan vatandaşlarımız bu süre içinde hizmet alamazken faturaları şirket tarafından tahsil edilmektedir. Vermediğiniz hizmetin parasını almak hangi akla ve hukuka uymaktadır. Buradan Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza seslenmek istiyorum: Düzce'nin Telekom altyapısıyla alakalı birçok sorunu bulunmaktadır, bunların palyatif olarak çözülmesi mümkün değildir. Köklü bir yatırım yapılıp, Telekom altyapısının Düzce ilimizde baştan aşağıya değiştirilmesi gerekmektedir.”
HABER:C.ÜSTÜNER