MHP, Kültür Mahallesi’ndeki alışveriş merkezinin arkasında bulunan il özel idaresi ve maliyeye ait ticari alan olarak gözüken ancak belediyenin meclis kararı ile park alanına dönüştürdüğü arazilerin peşini bırakmamakta kararlı! Özel idare arsasının belediyenin tarafından usulsüz bir şekilde tahsis edildiğini savunan ve ayrıca bu alanın yanında bulunan 3 şahsa ait arazinin de değerinin çok üzerinde yerlerle takas edildiğini iddia eden MHP Düzce il yönetimi, konuyu genel merkeze taşıdı.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI’NA RAPOR SUNULDU
Gelişmeleri Türkiye gündemine taşımak isteyen MHP heyeti Ankara’da Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’la bir araya geldi. İşi sıkı tutan MHP’li üyeler, İl Başkanı Ümit Yılmaz’ın partide basın mensuplarına yaptığı açıklamanın detaylı halini belge ve dokümanlarla zenginleştirerek bir üst yazıyla birlikte Durmaz’a sundu.

“ÖZEL İDARE OTOPARKINI BELEDİYE ŞİRKETİ İŞLETİYOR”
Özel İdare tarafından söz konusu yer için “Belediyeye verilmedi” yönünde söylemlerde bulunulmasına karşılık belediyenin araziye tahsis koyarak park yapacağını ifade etmesi durumunu “tuhaflık var” olarak değerlendiren üyeler, mevcutta arazi üzerindeki otoparkın il özel idaresi personelince çalıştırılması gerekirken belediyenin şirketince faaliyet gösterildiğini ifade etti.

“BURAYA PARK YAPACAKLARINA İNANMIYORUZ”
Konuya ilişkin yetkili mercilerden bilgi alamadıkları ifade eden MHP heyeti, yapılan işlemleri toplum vicdanını yaraladığını belirterek, “Devletin bir kurumunun malı var. Vatandaşların da parseli var. Vatandaşlara kar sağlanmış. Belediye güvenilir bir yer olmadığı için buraya park yapacaklarına inanmıyoruz.” şeklinde değerlendirdi.

“DANIŞIKLI DÖVÜŞ”
Belediyenin haber vermeden özel idareye ait yere koyduğu tahsise idarenin itiraz etmemesini “Danışıklı dövüş” şeklinde gören heyet, genel merkezden aldıkları hukuki süreci başlatma talimatını hayata geçirmek için avukatlar ve il yönetiminin bir araya geleceğini kaydetti.
Ayrıca MHP heyetinin, belediyeye yönelik söz konusu iddialarının meclis gündemine taşınması konusunda da Genel Merkez’den talepte bulunduğu öğrenildi.