Son dönemde aktif şekilde sahada olan ve dikkatleri üzerine çeken İYİ Parti Düzce İl Teşkilatı toplu dün istifa depremiyle sarsıldı. Partinin Merkez İlçe Başkanı Demet Boşver ve 18 kişilik yönetim kurulu toplu olarak görevlerinden istifa etti.

Toplu istifanın arkasında aylardır süregelen kadın üyeler arasında yaşanan ‘iftira’ tartışmasının ve bu çekişmeyle birlikte gelen taraflaşmanın olduğu iddia edildi.

Yönetimiyle birlikte istifasını sunan Demet Boşver, bir süre suskunluğunu koruduktan sonra bir açıklama yayımladı. Boşver, açıklamasında “Kamuoyuna da yansıdığı üzere İYİ parti Merkez ilçe başkanı ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İYİ Parti Düzce Merkez İlçe Teşkilatındaki görevimizden istifa ettiğimiz beyanını İl Başkanlık makamına sunduk. Konuyla ilgili resmi açıklama il başkanlığımız tarafından süreç tamamlanır tamamlanmaz yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Boşver beklenmeyen istifayla ilgili ortaya atılan gerekçelerin doğru olmadığını belirterek, “İYİ Parti Düzce teşkilatı kişi bazlı değil sistem bazlı bir yapıdır.  Uzun soluklu siyasette kişiler değişir ancak amaç hiçbir zaman değişmez. İstifa ile ilgili kamuoyuna yansıtılan bilgiler hiç hoş olmayan bir dedikodudan ibarettir. Bizler teşkilatımızdaki görevlerimizden istifa etsek de İl Başkanımız Yunus Özay Er’e ve İyi Parti Düzce Teşkilatına her daim destek olacak, yapılan çalışmalarda üzerimize düşen görevi partili olarak her ne şartta olursa olsun yapacağız.” cümleleriyle İYİ Parti İl Teşkilatı’na desteklerinin süreceğini belirtti. Boşver, istifasının nedenini ile açıklamadı.